Analytics

vrijdag 9 april 2010

Brussels International Fantastic Film Festival


Ricoh sponsort BIFFF al jaren en dit jaar heb ik het kunnen regelen om een hoop vrijkaarten en persaccreditaties vast te krijgen. Gisteren was het de officiële opening. Tour en Taxi's was voor de gelegenheid erg mooi uitgedost, compleet met OSB platen cinema vloer. We hadden VIP tickets (wat niet veel meer betekende dan dat we lauwe Cuvee des Trolls mochten drinken en een mini sandwichke eten) Prins Laurent was er ook en ik kan u zeggen: de mens ziet er in het echt net zo'n slappe vod uit als op TV. De film van de avond was "The Fourth Kind" een film van Olatunde Osunsanmi met o.a. Milla Jovovich en Will Patton. Baseline is simpel (spoiler alert als je verder leest!)


De synopsis: "Wit, uitgeblust en met lege ogen vertelt psychologe Dr. Abigail Tyler (in de film nagespeeld door Milla Jovovich) over de vier soorten contact met buitenaardse intelligentie. in 1972 is vastgesteld dat een UFO waarneming de eerste soort is. Als je hem kunt vastleggen spreken we van de tweede soort. Is er communicatie: derde soort. De vierde soort, ontvoering is nooit vastgelegd, tot Tyler haar onderzoek begon."

Samenvattend: film in de traditie van The Blair Witch Project waar fictie en realiteit door elkaar gemengd worden. Jovovich speelt meesterlijk. Niet te begrijpen dat ze enkel nog voor dit soort rollen gecast wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Long ago in a galaxy far away.