Analytics

woensdag 30 juni 2010

Zweefvliegen



Ricoh organiseerde gisteren tijdens Bengelpop een seminarie voor heads of state van verscheidene Vlaamsche scholengroepen. Daar zat een luchtdoop in een zweefvlieger bij. Errug leuk! Het enige dat ik een beetje vreemd vond was de parachute die verplicht was voor je er in kroop. De zweefvliegers hier worden omhoog getrokken door een klein sportvliegtuig om dan de thermieken op te zoeken zodat ze weer kunnen stijgen. Er waren een paar die moesten kotsen, ik vond het best leuk.

maandag 28 juni 2010

Gefeliciteerd

Ze hebben het zelf wereldkundig gemaakt vorig weekend, dus ik denk dat ik dat hier dan ook mag doen. Steven en Daisy verwachten een kindje! Hip hoi!
Het is te hopen dat het op de mama zal lijken!

Weekend review

Het was me wat man! Fok joeng. Vrijdag voetbal geloerd, zaterdag babyborrel van de kleine Alexander, gaan werken en zondag op een berg in Houwaart wijn zitten drinken en dan 's avonds nog een ad hoc bbq'tje terwijl mijn meisje in haar mini-badje zat te badderen.

Het had evengoed Frankrijk kunnen zijn.

Clouseau


Clouseau zou stoppen met haar sporpaleisconcerten. Na Clouseau in't lang, breed, dubbel, klein, groot, hoog zijn ze bij Clouseau naar huis aanbeland. De Vermeylenmeisjes gaan er bij zijn, laat dat duidelijk zijn. Nu, wat ik me afvroeg: vorig jaar stond Clouseau nog op het podium tijdens de Belgavox concerten, aan de voet van het atomium alwaar ze hun hit in wording 'België' ten berde brachtten. Het feit dat Clouseau aan BV meedeed maakte dat hier en daar de wenkbrauwen de hoogte ingingen aangezien je van een groepje die qua tekstuele inhoud niet verder komt dan de beschrijving van een geslaagde TD, niet zomaar kan verwachten om een sociaal en communautair thema als de scheuring of het behoud van België aan te snijden. Om terug te komen op mijn vraag: Clouseau maakt een communautair zwaar beladen lied, staat op Belgavox en gaat in alle praatprogamma's verkondigen waarom ze ineens de politieke toer opgaan. Dit jaar heeft 1 op de 3 voor de NVA van Bart De Wever gestemd.
Zouden ze op hun laatste concert 'België' nog spelen?

Dat zijn zo van die dingen waar ik over zit na te denken.

donderdag 24 juni 2010

WK

De normale voetbalcompetitie is iets wat niet erg boeit, maar landencompetities des te meer. EK, WK, Confederatie, dat soort dingen vind ik erg leuk om te volgen en naar te kijken. Ik hoop Spanje nog veel terug te zien en eens een match van Portugal mee te pikken.

dinsdag 22 juni 2010

Plaat van de maand

Arcade Fire is na Neon Bible uit 2007 bijna klaar met hun derde album dat The Suburbs gaat heten. Er zijn al een paar nummertjes gelekt, de beste ervan naar mijn mening is de titelsong van de plaat. Kan je hier beluisteren (kei leuke app met dat draaiend plaatje).

Waar kennen we Arcade Fire nog van? Wel hiervan bijvoorbeeld:



Dat is ook muziek voor mijn meisje.

dinsdag 15 juni 2010

Streetcred

Mijn collega Jeroen, in de Druivenstreek ook wel gekend onder zijn artiestennaam: 2F@4U is down with the cool kids on da mean streets en komt met een kleine tip om uw streetcred op te pompen.

3 voor 12 is een webstek waar je alle upcoming releases kan beluisteren. Gratos.


Klik hier voor de luisterpaal.


Iets om mee uit te pakken op café dus!

donderdag 10 juni 2010

ohoh





Station in Aarschot ontruimd na bommelding
donderdag 10 juni 2010, 11u13
Bron: eigen berichtgeving
Auteur: loa, jva
AARSCHOT - In Aarschot is het station deze voormiddag ontruimd rond half tien. De burgemeester bevestigt dat er een bommelding was, maar er zou nooit een gevaar zijn geweest voor de reizigers


     
       

Disque du mois

Mijn collega Philippe is er van overtuigd dat de combo Rihanna en Eminem de volgende zomerhit zal worden. Ik denk dat hij gelijkt heeft:



bon ok je sais c'est pas ton style, c'est hyper commercial mais crois moi c'est le prochain tube qu'on entendra partt tt le temps

http://manualaradio.funradio.fr/dotclear/index.php?post/2010/06/10/Le-duo-Eminem-Rihanna%3A-%C3%A9norme-%21


Philippe Putz
Senior Product Marketeer
Product Marketing Department
Marketing Division
_________________________________________________________________
Ricoh Belgium

woensdag 9 juni 2010

Tumblr

Ik ga eens iets nieuws proberen.  Het stelt  ni veel voor hoor, maar het is iets leuks.

Klikkerdeklik

dinsdag 8 juni 2010

Samenvattend

Gewonnen.
Muggen zouden vet moeten zuigen in plaats van bloed
Nog 1 maand werken
Volhouden mama.
Polieren, polieren, polieren

zaterdag 5 juni 2010

Kaatje wordt groter


*snif.*

Learn from my fail.

Gisterenavond was ik onze foto's aan het sorteren. De mensen met jonge kinderen weten het: 1 GB aan JPG's is NIKS.

Soit.

Picasa is een leuke tool als je files op de juiste plaats staan. Dat was bij mij redelijk in orde. Nu niet meer. Per ongeluk een verkeerde map gedelete. Dat is op zich niet zo erg. Maar het is wel erg als grootte van de gedelete map groter is dan het geheugen dat je voor je recylce bin hebt gedefiniëerd. Want dan is er geen CTRL+Z meer. Dan zijn de files weg.

Juist. Al mijn foto's weg. Allemaal.

Ik dacht dat iets kreeg. Ik heb me effectief een borrel moeten inschenken om te kalmeren.

Uiteindelijk heb ik met een restore programmaatje zo goed als alles kunnen terughalen, maar ik ben toch een paar procentjes kwijt.

Close call, anders had ik waarschijnlijk de komende drie maand in de zetel moeten slapen.

Of in de kelder.

 Learn from my fail. K?

vrijdag 4 juni 2010

Politiek

Ik ben nogal geopinieerd. In dat opzicht ben ik altijd een journalist gebleven. Vandaag zou dat dan de wetstraat versie zijn.

Hebben jullie de stemtest al geprobeerd? Hij is prominent aanwezig op de website van De Standaard. Zeker eens proberen. De polls (credit de Standaard) voorspellen momenteel een immense vooruitgang voor Bart De Wever en een stevig verlies voor hun oude kartelpartner CD&V. Het is ergens logisch dat de partij die, herhaaldelijk (sic), een premier leverde, het in de polls het nog steeds goed doet, maar CD&V buiten beschouwing gelaten valt de kloof die NV-A slaat met de standaard regeringspartijen me het meeste op. Ik weet niet of NVA, ondertussen favoriet voor de 13de, meer kan zijn dan de partij van Bart De Wever. Buiten Sigfried, en Geert, wie kennen we nog op die lijst? Je zou de vergelijking met LDD kunnen maken. Niet op inhoud van het partijprogramma natuurlijk, maar eerder over het kopman effect. En als we het dan toch hebben over een partijprogramma: kan een partij, evenwel met mandaat van de kiezer, haar programma doorvoeren als federale regeringspartij terwijl alle communicatie van de laatste maanden draait rond het afschaffen van die federale staat? En kan een partij die intrinsiek Vlaams is genoeg water bij haar wijn doen om het Compromis Belge (waar ze zo snel mogelijk van af willen via een Confederale constructie) in stand te houden?  Ik weet het niet. Het zou me in elk geval niet verbazen moest Bart de nieuwe 'Man van 800K voorkeurstemmen' worden. De Polls suggereren het in elk geval. Reuze interessant allemaal!

Iets nieuws om streetwise te lijken bij je vrienden.

Deze mens gebruikt een bas geluidsprocessor gekoppeld aan een loop machine en maakt elektronische muziek (grime, dub, ... whatever) met enkel zijn stem en een paar bits&bytes. Hij heet DubFX.



Zeker mee uitpakken op café. :)

BP


BP is having some issues. Issues that are destroying a valuable resource. Most of the serious media tries to convey the gravity of the situation but it seems to me that the better part of Western Europe is oblivious to the possible consequences. In 6 months time, if BP and America fail to do an effective cleaning job the oil spill will span the size of France.
BP engineers are frantically trying to find a solution to close the leaky well. I wish them the best of luck.

donderdag 3 juni 2010

woensdag 2 juni 2010

Plaat van de maand

Linky

Moesten jullie je tijdens je middagpauze zitten vervelen, klik dan eens door naar één van de onderstaande blog/sites/dimensies.

Drunken Moogle
Ron
Cheezburger?

Samenvattend

Salie wordt een gigantische plant.
Mijn meisje kan zelfstandig zitten.
Als ik dit er door krijg, wordt het de grootste slag van mijn carriere.
Ik ben terug beginnen smeden.
CMYK
13 punten nog te doen
Vakantie komt eraan.