Analytics

woensdag 29 juni 2011

donderdag 23 juni 2011

Goosemusic — SYNRISE – JEF NEVE PIANO VERSION

Goosemusic — SYNRISE – JEF NEVE PIANO VERSION
Hier zie je de man zelf aan het werk.

Goose/Synrise gecovered door Jef Neve



Net binnengekregen se!

Vrouwen in 't Wit

Zonder twijfel de moeilijkste tot nu toe:


Vrouwen in het Wit – Als een zwerende vinger & Bloedlegerig
Cauvin, de ouderdomsdeken van het striptekenaarsgilde en zijn poulain Bercovici mogen met recht en reden grootmeesters van de gag genoemd worden: Agent 212, De Psy, Cédric en de Gieren zijn slechts een kleine greep uit Cauvins oeuvre en Bercovici, 'Berco' voor de vrienden, heeft met zijn Grand Panic Circus en de Cactus Club zijn laatste visuele gag nog niet getekend. Beide heerschappen zijn al jaren goed op elkaar ingespeelde maatjes ( Cauvin ontdekte Bercovici tijdens een signeersessie, ergens in de diepe jaren 80) en dat merk je ook aan hun werk. Cauvin is op zijn best in dit medium en slaagt er steeds in om in een genre waar je van zou verwachten dat alles allang is gezegd iets nieuws te verzinnen. Als een zwerende vinger en Bloedlegerig zijn respectievelijk editie 32 & 33 van hun bestseller reeks Vrouwen in 't wit en ook al is de humor niet van dat niveau dat je er schuddebuikend uit je zetel van valt, is het toch moeilijk om de boekjes niet in een keer uit te lezen. Ook in deze edities mogen we op een aantal usual suspects rekenen: de vrolijke poetsvrouwen (in 'Als een zwerende vinger' wordt op p18 zelfs verwezen naar een vroeger album om de spanning en misschien de verkoop wat op te drijven!), de jonge dokteres en haar neurotische ouders,... Bercovici & Cauvin schuwen geen enkel cliché en werken met zorg alle kleine kantjes af die aan een ziekenhuis en het onvermijdelijke bezoek behoren. Bercovici heeft in het verleden bewezen verscheidene tekenstijlen machtig te zijn, maar voor Vrouwen in 't Wit houdt hij het bij zijn meteen herkenbare grillige en cartooneske lijnvoering. Berco suggereert de karakters met een slechts een paar lijnen, negeert proportie en menselijke anatomie en creëert grote vlakken, klaar om door Studio Leonardo van de harde, bijna primaire kleuren voorzien te worden die tekenend zijn voor het merendeel van de Dupuis reeksen. Het zal de ongeruste echtgenotes en lanterfantende chirurgen die Bercovici's pagina's vullen worst wezen. Van exorcisme tot bedpannen, van jaloezie tot openbare dronkenschap, alles is bespreekbaar en alles mag rekenen op een vleugje absurditeit. Vrouwen in 't Wit: niet innoverend, maar goed gemaakt in een genre dat niet kapot kan.

Extern geheugen

School is cool - In want of something
Foster the People - Pumped up kicks
Chase & Status - No problem
Miles Kane - Rearrange

Moet ik nog kopen op Itunes

Anonymous

Ik volg met veel Gusto de internets en de lulzboats die er op varen. Maar dit

kan ik enkel toejuichen. :)

Koken met Diego

The Prince Vince of Darkness himself! Hij superviseert de BBQ.

woensdag 22 juni 2011

Zaterdag


Oboi oboi oboi. Ik ga zaterdag kayakken en mountainbiken tussen Petit-Han en Durbuy.

Ik kijk er naar uit! Manneke! Ik hoop mijne kodak terug te vinden tegen dan.

The Pacific


De makers van Band of Brothers.
Steven Spielberg en Tom Hanks als exec producers.
HBO event
Nu op Canvas.

The Pacific. Kijk ernaar. Trust me.

Moeder

Schoon he. :)

Vaderdag

Lore is gedoopt!

Onze kodak is vermist, dus ik moet het met wazige telefoonfoto's doen óf ik kan den deze gebruiken. Hier staat ze beter op :)

dinsdag 21 juni 2011

Chase & Status

Ik kijk graag naar My Set Rules, een programma dat jonge bedroom dj's een kans geeft op een doorbraak. (Ze maken gebruik van- bij gebrek aan een betere omschrijving- het 'komen eten' principe) Raving George, zat in het eerste seizoen en heeft net de dj contest van Switch op StuBru gewonnen. Het kind krijgt mainstage op Tomorrowland als forum. Talking about breakthrough opportunities.

Anyhoo, haar keuze voor de boiler room, krijgt mijn plaat van de maand stempel. And that's saying something.

Melk en Koekjes

Nog een paar foto's van het kleine blonde spook.

Herseltsesteenweg

De brug over de Herseltsesteenweg die het landhoofd over de velden met de kokerbrug en de Gijmelsesteenweg verbindt is bijna af. Het perspectief is me nog vreemd, maar de brug lijkt er ondertussen altijd al geweest te zijn.

Schoonbroer


Stefan wordt volgende week woensdag mijn schoonbroer en was zo goed me afgelopen weekend mee te nemen op zijn vrijgezellen weekend. Twee dagen verbroedering met wild paintballen, zwanworsten boeffen uit het blik en veel te veel drank. Glorious.

Hier is de man zelf!

Tanden poetsen

Onze dochter is gisteren voor de 20ste keer vermaand! Ze is een al een groot meisje geworden. We staan nu op mama's rubbermaid stapje om onze tanden te poetsen. Ik smelt elke keer.

vrijdag 10 juni 2011

X-men First Class


Ik moet toegeven dat de observatie die onze vrienden bij Penny Arcade in bovenstaand satirisch stuk maken niet helemaal naast de kwestie is. De catalogus van coole mutaties waar Marvel uit kon kiezen had iets pittigers kunnen produceren. That being said is X-Men first class een pareltje. Marvel had al een tijdje begrepen dat hun verhalen met humor moeten gebracht worden. Fantastisch in beeld gebracht, Frans en Duits in een Hollywoodfilm, cameo's van Rebbecca Romijn en Hugh Jackman, het plaatje was compleet. Met Benny, Vincent, Vincent en Stef de celebrities dan nog dichtgedaan. Misschien wel voor altijd.

zondag 5 juni 2011

Lang weekend review

Gezweet dat ik heb vandaag. Kristin en ik hebben hard gewerkt, maar het resultaat mag er zijn. De afspanning achteraan is netjes, de rommel is van het terras, de stenen zijn gehogedrukreinigerd en de tuinhekken zijn klaar om gebeitst te worden.

Gisterenavond Nadine haar 25ste verjaardag gevierd. Met BBQ en bierbegeleiding!


Ook nog even langs spoed geweest om ons meisje te laten doorlichten, gelukkig niets aan de hand.


Donderdag BBQ bij Stef en Tine!