Analytics

donderdag 31 januari 2013

woensdag 30 januari 2013

Lest we forget


F-ZERO! Op de SNES!

Als je bovenstaand niet begrijpt ben je hoogstwaarschijnlijk te jong.

woensdag 23 januari 2013

De Jules!



Vorig weekend is de Jules op bezoek geweest. Jongens jongens jongens was me dat een feest zeg.


Team de noenkels

Zie die beren zitten zeg.




Met een pintje erbij en al.

maandag 21 januari 2013

vrijdag 18 januari 2013

Stukske sossis?



Mijn vader, Vate voor de vrienden, houdt er nogal vrijzinnige meningen op na als het op kindervoeding aan komt.

woensdag 16 januari 2013

Washington Post 1936

Op tumblr tegengekomen en gefascineerd gelezen! Voor de liefhebbers, mijn NSFW tumblr blog vind je hier.


dinsdag 15 januari 2013

Luxe

Mijn vrouw en ik gaan naar de Hobbit kijken vanavond. Ik kreeg eerste keus. Joy :)


vrijdag 11 januari 2013

Projectje

Mijn leermeester Tim heeft zijn leerlingen een kerstopdracht gegeven: maak een cado'tje voor elkaar. Het is onderweg :)



donderdag 10 januari 2013

Arcana - de dame van praag





Arcana- De dame van Praag

RS, kort voor RetroSynchroniciteit of de theorie die zegt dat toeval niet bestaat,  is de drijvende kracht achter de Arcana reeks. Retrosynchroniciteit gaat er van uit dat bepaalde personen, de meeste ervan met paranormale capaciteiten, aan de hand van een katalysator de loop van de gebeurtenissen rondom hen kunnen aanpassen. In de Arcana reeks komen die katalysatoren in de vorm van vreemde speelkaarten. Ze lijken een beetje op tarotkaarten, maar onderscheiden zich ervan door hun aantal. Een spel tarotkaarten telt exact 78 stuks, terwijl van de RS kaarten die in Arcana de hoofdrol spelen er wel duizenden lijken te bestaan. Allen anders. Hun aantal groeit elk jaar door het werk van de maestro’s, de tekenaars met uitzonderlijke gaven die zelf nieuwe kaarten kunnen creëren.  Arcana speelt zich af in de moderne tijd. Een Amerikaanse organisatie, Stargate genaamd, heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken van de retrosynchroniciteit en zoals het cliché over alle Amerikaanse overheidsinstellingen vereist zijn ze hier en daar in zaakjes betrokken die het daglicht beter niet kunnen zien. De dame van Praag is een echte thriller. Een stevig bewaakt schip uit de Stargate vloot wordt aangevallen. Een klein team commando’s slaagt met een brutale aanval erin om Stargate’s verdediging te doorbreken. Hun doel is duidelijk. Het schip is een drijvende gevangenis. Diep in de buik van het schip is de jonge Guido Dellacorte gehuisvest. Dellacorte, sinds 1995 bij Stargate, is een van de sterkste maestro’s die Stargate ooit gezien heeft. De kaarten die deze jongeling creëert horen bij de machtigste die de Stargate organisatie ooit in huis heeft gehad.  De commando’s komen om zijn bloed. Walter Duncan, een agent van het niveau boer, wordt na het fiasco in de Guatemalteekse jungle opgeroepen om De Dame van Praag een bezoekje te brengen. Het was immers zij die in de jaren ’90 erin slaagde om verscheidene maestro’s te rekruteren.  Stargate is immers een maestro kwijt en de rangen moeten worden aangevuld. De Dame Van Praag moet een uitkomst bieden.  Duncan slaagt er in om met deze machtige speelster contact te maken en leert op korte tijd ongelofelijk veel over de talenten die in elke speler verborgen zitten. Het wordt al snel duidelijk dat het Vaticaan samen met de machtige Italiaanse families achter de aanslag zitten. Voeg daar een paar guerrilla- nonnen aan toe en je hebt vuurwerk. Pecau voert Mater Catarine op. Deze oude non is een sterk wapen in het Vaticaanse arsenaal. De dame van Praag lijkt soms een mix van Star Wars (P36, Mater Catarine doet erg aan The Emperor denken) met the Godfather (scene in het Vaticaan). Pecau lijkt voor elke editie in zijn uitgebreide collectie aan reeksen wel wat te lenen uit de verhalen die we allemaal in ons collectief geheugen hebben zitten. Kan ook toeval zijn…


THIS JUST IN!

De Lars wordt grote broer! Gefeliciteerd Vincent en Fien!

woensdag 9 januari 2013

Nieuwjaarsbrief

Vader Gust wordt 88 in februari. Ons Kaat had veel succes met haar nieuwjaarsbrief bij de inwoners van De Nootelaer.


maandag 7 januari 2013

Sketchup

De plannen voor onze verbouwing zijn bijna klaar en ondertussen ben ik redelijk adept geworden in het gebruik van Sketchup. Een google product wat je toelaat op een heel simpele wijze aan design en architecturale tekeningen te doen. Ik heb het gebruikt om ons huis in 3D te renderen en gebruik het nu voor allerhande projectjes. Echt de moeite om eens te downloaden. Het is gratis en je vindt het hier.


vrijdag 4 januari 2013

Spotify

Ik heb een love-affair met Spotify. Een weekje geleden de Premium beginnen testen en het is on-ge-lo-felijk goed gemaakt. Net ontdekt dat je op basis van een van je eigen liedjes een radio station kan starten. Door spotify aan te geven of je hun selectie goed of slecht vindt kan je de radiozender helemaal finetunen naar je persoonlijke smaak. Terwijl ze dat doen creëren ze een lijstje met de nummers die je thumbs up gegeven hebt om zo een hele nieuwe afspeellijst automatisch te genereren.



Waarom ik dit niet een jaar eerder heb ontdekt is me nog steeds een raadsel.

donderdag 3 januari 2013

De Meute


Huurlingen – De meute van de Griffioen
De meute is oud geworden. Heer Griffioen en zijn huurlingen zijn jaren geleden uit elkaar gegaan en de oude krijgsheer is, net als zijn oorlogshonden, grijs geworden.  Heer Griffioen, die nu bekend staat als landheer Kam-Um leeft vredig op zijn landgoed aan de rand van de orcse beschaving. Samen met zijn intendant Mo-Kua is hij de laatste verdedigingslinie tegen een groot kwaad dat de 8 orcse stammen van het eiland beschermt. Welk kwaad? Honderden jaren geleden verenigde de zoon van een Orc en een half god het eiland van de Orcen. Na zijn dood verdeelden zijn negen zonen het keizerrijk van de vader. De sluwste van de broers, vervuld van afgunst en bezoedeld door het pact met een eeuwenoude geest-demon, zette zijn broers zodanig tegen elkaar op dat de oorlog die volgde het eiland bijna verscheurde.  Toch zou de sluwe Su-Gi uiteindelijk ten onder gaan. Als de dapperste van zijn zussen in een poging de conflicten te doen stoppen de valse broer dodelijk kan verwonden,  ontsnapt de geest-demon. Alle veten tussen de broers worden vergeten en samen trekken ze een magische barrière op tegen de duistere krachten van de oude geest-demon. De oude barrière is afgezwakt en de kleine dorpjes in de schaduw van de muur worden steeds vaker getergd door aanvallen van Goels, duistere Orcen die onder invloed van de geest-demon helemaal gek zijn geworden. Heer Griffioen is op zichzelf en zijn intendant aangewezen, de shogun van Nio maakt geen aanstalten zijn land te helpen verdedigen. Het is tijd om de meute weer bijeen te roepen. Maar zou scheurtand, grauwdans, heraut en vrouwe vlinder zich hun oude geloften nog kunnen herinneren?
Huurlingen is een pareltje. U leest dat goed. Een pareltje. Een eiland vol met Orcen? Samoerai orcen? Een oude huurlingen meute die ondanks alles zichzelf terug achter een vergeten banier schaart?  Moet ik nog doorgaan? De Meute van de Griffioen is een mix van shogun, spaghetti western en heeft een verhaallijn die al in vele Hollywood films ten berde is gebracht. Het “Let’s get the gang back together” effect werkt op het grote scherm (Ocean’s 11, The Rat pack, Unforgiven, Wyatt Earp, etcetera) en in stripvorm is het om duimen en vingers bij af te likken. Het verhaal staat sterk op zich en zou zich perfect met menselijke hoofdpersonages kunnen uitrollen. Ik ben erg blij dat Jarry, Deplano en Fabris voor Orcs gekozen hebben.  Jarry kennen we nog van Les Brumes D’asceltis (in een mistig verleden nog vertaald en uitgegeven door Talent Uitgeverij) en het meer recentere Blackwood. Jarry dist humor en fantasy op die door Italiaanse meester Paolo Deplano van  Wizards of The coast waardig artwork voorzien wordt. Haal deze editie in huis en bestel meteen de volgende, dat ga ik ook doen.

woensdag 2 januari 2013

Gelukkig nieuwjaar!





Goede daad

Ik heb een moeder en haar dochter uit de modder geholpen tijdens de nieuwjaarscross op de Balenberg. Pics or it didn't happen? Hier se? Vers van het nieuwsblad.be


some linklove