Analytics

donderdag 26 december 2013

vrijdag 20 december 2013

The Hobbit II -The Desolation of Smaug / een snuif nostalgie

Gisterenavond met Vincent de Oudere, Vincent De Jongere en mijn broer naar The Desolation of Smaug gaan kijken. Ik heb daar een mening rond

The Hobbit werd voor de eerste keer gepubliceerd in 1937 door het Londense Allen & Unwin en is sindsdien bijna constant in druk geweest. Toen ik In de Ban van de Ring voor de eerste keer las, ergens in de diepe krochten van de jaren 90 was ik helemaal ondersteboven. Mijn overbuurman Litrik die op dat moment aan het bouwen was in de Beekstraat had me gesproken over een set boeken die hij elk jaar herlas en aangezien ik toen alles wat Feist, Weiss&Hickman,etc al had gelezen was ik gretig om er in te beginnen.(dit was het pré- Vincent De Oudere tijdperk, dus ik was op dat moment nog niet blootgesteld aan tabletop, larp en de pleiade aan fantasy producten die de Vince in zijn hobbykamer heeft steken)
Ik heb Tolkiens oeuvre gelezen en herlezen, de quasi onbegrijpelijke Silmarillon incluis. Je kan je dan ook inbeelden met welke een onverholen kinderlijke blijdschap ik naar de trailer van 'The Fellowship" keek. Dat moet ergens eind '99 geweest (jezus Christus dat is bijna 15 jaar geleden) en toen hij in 1 uitkwam was het fanboy'en ten top. De onvolkomendheden in Jackson adaptatie werden met de mantel der liefde bedekt aangezien zijn opus zo vernieuwend was, zo wereldschokkend vers, dat we graag door de vingers keken dat er ineens Elfen de Rohirrim kwamen helpen toen ze zich terugtrokken in Helmsdiepte, dat orcs ineens op wargs reden, dat er ineens een aanvoerder van de zwarte legioenen was. Fouten tegen het origineel zijn nu eenmaal te verwachten, maar ik verschoot toch toen ze aankondigden dat The Hobbit ook een driedelig epos zou worden aangezien het boek slechts een flard van een verhaal is in vergelijk met de trilogie. Maar bon, het blijft Tolkien, er zitten hobbits in, dus slecht kan het niet zijn. Het tegendeel blijkt nu waar te zijn. In an unlikely journey bedekten we de fouten wederom met eerder beschreven mantel, voor de Desolation of Smaug is die helemaal opgebruikt!  Een boself verliefd op een dwerg? Waar blijven de fokking dode dwergen? Ze halen allemaal de berg? Een Orcs Commando in de straten van meerstad? Een gouden standbeeld? EEN GOUDEN FOKKING STANDBEELD? ACTIESCENES? BENDE IDIOTEN! Tolkien, een man die The Hobbit meerdere keren heeft herschreven om alle elementen beter te doen passen in zijn meesterstuk zou het triest geweest zijn.'Based on the work...' is een erg ruim begrip, maar de lijn met debasing the work of... is erg fijn. De film lijkt een set-up voor een platform based PC spel, de scenes leken er specifiek voor ontworpen! Ik verwachte half smurfen te zien opduiken en dat had zelfs de altijd ravissante Evangeline Lily niet goed kunnen maken. EN WAT KOMT LEGOLAS DAAR INEENS BIJ DOEN?

Ik moet efkes gaan liggen.


donderdag 12 december 2013

Foto


Het was pannekoekenfeest dit weekend. Stefan knipte deze. Ze ziet er al zo groot uit.


woensdag 4 december 2013

Koken met Diego (tm Vince)

Men neemt drie eitjes, klutst ze met 1dl melk en drie eetlepels suiker. Ondertussen smelt je een klontje boter in een ruime pan. Als de boter gesmolten is leg je drie boterhammen, ontdaan van hun korst in de pan. Als het brood de boter heeft opgenomen overgiet je de boterhammen met het eimengsel. Meng met een vork alles door elkaar. Resultaat : Bo in de pan en gelukkige kinderen :)


maandag 2 december 2013

Eetdagen

Een traditie in mijn familie. Op de eetdag van de gehandicapten van Betekom zien we Kaat Verhaegen met haar interpretatie van " Is het niet te warm? Nee mama het is niet te warm."

Het was wel te warm.