Analytics

dinsdag 18 september 2007

MPW2400/3600


Morgen is het dan eindelijk zover. Opleiding op MPW 2400/3600. Twee nieuwe pareltjes uit de Ricoh stal. Deze toestellen zijn Ricoh's entry level grootformaat oplossingen voor de KMO. En met grootformaat bedoel ik dan ook echt GROOT formaat. Om even te schetsen: een A4 is ongeveer 297mmm lang en 210 mm breed. Mijn twee nieuwe toestellen kunnen papier draaien van A0: 1189 op 841. En als je buiten de A standaardnormen gaat, kan je op een van deze twee schatjes ook 914 mm breed papier bedrukken.
Dit om maar te zeggen dat je zo'n ding niet meteen op je bureau gaat zetten om je vouchers van Weekendesk mee af te drukken.
Afdruksnelheid voor zulke toestellen is relatief. Bij de voorganger AF 240W sprak met nog van lineaire snelheid, maar bij deze twee is men helemaal van de vorige notatie afgestapt en wordt snelheid gedefiniëerd in A1/minuut. Respectievelijk 4 en 6 ppm. Voor A0 wordt dat dan 2 en 3 natuurlijk. Wat niet erg veel lijkt, maar in realiteit een aanzienlijk verschil maakt.
Ze kunnen kopietjes maken, scans naar je e-mail adres sturen, printen vanuit eender welk autodesk en Bentley product, de lijst is praktisch eindeloos. Splinternieuw zijn de online finishing mogelijkheden. Wat betekent dat: een folder (plooimachine) die A0 terug kan plooien naar A4. De Architecten dansen in hun stoel en met reden, de investering voor dit type van toestel ligt minimaal 30% onder de investering voor een van haar concurrenten! Joy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Long ago in a galaxy far away.