Analytics

vrijdag 21 september 2007

Quiche

Onlangs waren we op visite bij onze vriendjes Elke en Dimi (A.K.A de Mobistar) en daar kregen we een superlekkere quiche voorgeschoteld. Ik heb vandaag een half dagje vakantie gehad en ik had me voorgenomen om voor Kristin iets lekkers te maken. Daarom heb ik me ook maar eens aan een quiche gewaagd.

Het recept is simpel:

- 1 sheet Bladerdeeg ( Delhaize)
- 2 DL room
- 4 eieren
- 200 gram spekjes
- pe/zo
- 200gr champies
- 2 preitjes
- 200 gram stevig afsmakende kaas

Randbenodigdheden: ronde bakplaat met opstaande rand, spatel, grote mengkom, wijn (om te drinken, niet voor de Quiche)

Bladerdeeg bladert als je het bakt en omdat het nogal vettig is (bijna 80% boter) wordt het snel wak als je het met de vulling erin bakt. Als je je deeg eerst blind bakt houdt het zijn vorm en wordt het niet zo snel wak als je je vulling er in dropt. Vergeet er niet in te prikken voor je het in de oven stopt.

Tijdens het blind bakken (doe dat voor ongeveer 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van +- 200 graden) moet je 5 dingen doen: je spekjes bakken, je champions kuisen, snijden en licht opbakken en je prei stoven.

Haal je deeg uit de oven, laat alles afkoelen en klop ondertussen de room met de eieren tot een homogene massa. Als dat gebeurd is vul je de deegbodem met respectievelijk: champs, preis, speks en kap je het eiermengsel erover heen. Verspreid dan de kaas eroverheen en gooi alles in de oven en blijf er gedurende een half uur af. Oven moet op 200 graden!

Zo zag het er bij ons uit!
pre-ei

post oven

href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCBeBka9X9CsnLzChZkepie9dpT07fapSm4OLBT0euma2VndlNpZcKmoUY_6rBgRMNs43QhxjgL1nDoylgAJ15TcEwVA8cm4zWkDJ4YwL_q1pVJqg7OhnupmVjMTLV7v-wJKSyyi8aQNs/s1600-h/quiche+009.jpg">




en hier heb je nog een filmpje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Long ago in a galaxy far away.