Analytics

maandag 25 augustus 2008

Wijnfeesten

Nu zaterdagnamiddag zijn het wijnfeesten in Wezemaal. Ze worden als volgt omschreven:
Tijdens de wijnfeesten wordt er niet alleen Wezemaalse wijn aangeboden maar werden tevens alle professionele Hagelandse wijnboeren uitgenodigd om er een eigen wijnstandje op te bouwen. De wijnfeesten vinden plaats midden in het dorp van Wezemaal. Zoals dat op de meeste wijnfeesten het geval is koopt men bij aanvang een persoonlijk glas met het embleem van de wijnfeesten. Het kost € 6. Hierbij krijgt men 5 bons waarmee men op de diverse wijnstanden verschillende wijnen kan proeven.

Naast de wijnstanden zijn er kraampjes met streekproducten en oude ambachten (waaronder een messenmaker!) en zorgen straatmuzikanten voor de nodige sfeer. Kinderen zullen graag een ritje met de huifkar maken. 's Avonds is er nog een muzikaal optreden op het podium voor de kerk. De wijnfeesten duren tot in de late uurtjes.

Doorlopend kan men ook een bezoekje brengen in het "Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn", Kerkstraat 16, Wezemaal. De sfeervolle multi-mediavoorstelling en de tentoonstelling lonen echt de moeite. Men ontdekt er waarom men in Wezemaal en in het Hageland met succes aan wijnteelt kan doen. De toegang tot het bezoekerscentrum is gratis.

Kom dus allemaal op zaterdag 30 augustus 2008 vanaf 14u naar Wezemaal. Voor volleerde en minder volleerde dronkaards kan noodaccommodatie voorzien worden.


Hopelijk tot in Wezemaal!


Wederom, ik ben hier achter een van de tafeltjes te vinden, allen welkom.

1 opmerking:

  1. Aangezien ik terug aan het werk ben moet niemand op zaternamiddag van mij nog iets verwachten...
    Uitzonderingen zijn Saga en Manticore.

    Spijtige zaak, nu IS er eens iets te doen. Hebt ge conjée valt er nooit iets te beleven. :-(

    BeantwoordenVerwijderen

Long ago in a galaxy far away.