Analytics

woensdag 9 december 2009

FAIL




De KBLUX kogel is door de kerk en de kerk is er meteen bij ingestort. Met kerk bedoel ik de Brusselse instantie van de correctionele rechtbank.

Het verdict van rechter Hendrickx:

'De feiten waarvoor ze terechtstonden, mogen dan al zeer ernstig geweest zijn, dat mag niet betekenen dat men de rechten van de verdediging volledig mag uithollen zoals in het KB Lux-dossier is gebeurd'

Waar het eigenlijk op neerkomt is dat in het onderzoek naar mogelijke (en eigenlijk ten gronde bewezen, red) fraude, fraude is gepleegd. Het bewijsmateriaal, waarop de volledige aanklacht gebaseerd werd, was illegaal verzameld, via (zo zeggen de kranten tenminste) een dubieuze tussenpersoon. Wat er eigenlijk gebeurd is: de lijsten met namen werden gepikt door ex werknemers, doorgespeeld aan justitie waarop Leys en het parket de onregelmatigheden hebben toegedekt. Auw. Pijntjes.

Nu smijt Hendrickx het gehele proces de straat op, creeërt hij een mooi precedent voor bankfraude en legt hij de serieuze tekortkomingen bij Justitie bloot. Wederom: auw, pijn.
De Belgische justitie is een grap en de schuldigen blijven ongestraft.

1 opmerking:

Long ago in a galaxy far away.