Analytics

woensdag 17 november 2010

Marginale Driehoek - Een relaas van een buitenstaander.



Ik heb me nooit geschaamd een ingezetene te zijn van de roemruchte marginale driehoek. Men mag nooit zijn roots verloochenen. Ik heb altijd gedacht dat de clichés wat overdreven waren, maar toen Laurent me onderstaande doormailde heb ik er toch smakelijk om kunnen lachen. Het gaat hier om het verslag van een zaalvoetbalmatch tussen VWau (een bende liefhebbers uit de Brusselse rand) en een Tielt-Wingse tegenhanger die we voor het gemak DM (kort voor De Marginalen) zullen noemen . Het begin leest als een waar HLN verslag maar het wordt pas echt interessant vanaf de derde paragraaf.
Enjoy.

Van: Gerrit


Verzonden: Tue Nov 09 09:27:26 2010

Onderwerp: DM -VWAU A: 4-1

VWAu moest in teelt (in Tielt, sorry) gaan spelen met als inzet de tweede stek in de LVZM2.

DM  bleek een sterk team te zijn en de wedstrijd was de hele tijd in evenwicht. DM  werd iets meer het balbezit gegund en VWAU hield alles mooi dicht en loerde op de counter. Al na 5 minuten had DM een gele kaart verdiend na een tackle op de doorgebroken Mika maar de thuisfluitende scheids had geen zin om daar op in te gaan. In de tweede helft deed hij dat in een identieke situatie wel, maar toen was het kalf al verdronken. Aan de rust stond het dan ook nog 0-0, temeer aan beide kanten een getalenteerde doelman stond...

Na 10 minuten in de tweede helft kwam VWAU dan op 0-1 na een lucky goal van Arno en bleef zijn spelletje verder spelen, alleen gingen de ballen voor DM er nu wel in: eerst een bal op de paal die via de rug van Coeckie binnen rolde en vervolgens een vrijtrap in de muur die in de rebound binnen getrapt werd.

Ondertussen had Lolo een aanvaring gehad met de talrijk meegekomen Tielt-WInge supporters, bij VWAU kennen we ze al jaren: ze noemen allemaal Van Rillaer of Van Tielt, zijn allemaal familie van mekaar, hebben allemaal een cofidis-leningske of 2-3, zijn krakken in carrosserie en tuning en op de kermis hebben ze in elk kraam het record op hun naam staan.

Enfin, Lolo had een schot richting Tielt-supporters geveinsd waarna die in paniek recht waren geveerd en een kleine mexican wave ten beste gaven. Best grappig, ware het niet dat midden de supporters de kleine baby Shania Van Rillaer zat, dochtertje van Kenneth Van Rillaer en zijn nicht Vanessa Van Tielt. Kenneth zou na de wedstrijd samen met zijn neef Kenny nog een rol spelen in het verdere verloop van de avond...


Het getuigt zowieso van weinig verstand om met een baby aan de kant van een zaalvoetbalwedstrijd te gaan zitten, maar zoals algemeen geweten in de eigenschap 'verstand' in de marginale driehoek van ondergeschikt belang.


Enfin VWAu probeerde nog aan te sluiten en had nog enkele kansen, maar zoals het in zaalvoetbal gaat loop je dan wel eens op een counter en verlies je dan met overdreven cijfers.

Na de wedstrijd beloofden Kenneth en Kenny dat Lolo de sporthal niet zou verlaten zonder op zijn bakkes te krijgen. In een poging om de gemoederen te bedaren geraakte ik in discussie met Kenny Van Rillaer. Kenny had al redelijk wat mazouten gedronken, op maandag zetten de mensen immers wat minder vuil buiten en dan zit zijn ronde er sneller op. Enfin, het feit dat Lolo gedaan had alsof hij ging trappen was voor hem hetzelfde als daadwerkelijk trappen. Hij kon me zelf vertellen dat ze dat bij de flikken van Aarschot 'de attentie' om iets te doen noemen en dat als ge de 'attentie' hebt om iets te doen, het net hetzelfde is als het ook werkelijk doen.

Kenny doelde op de 'intentie'. Hij heeft ooit 2 jaar in de bak gezeten omdat hij de intentie had om zijn stiefvader dood te rijden. Die had immers zijn toenmalige vriendin Kimberly Van Tielt in een dronken bui bezwangerd. Na een zatsel op de kermis van St-Joris -Weert had hij zijn stiefvader willen aanrijden op het dorpsplein van Tielt, maar hij was tegen 80 km per uur met zijn verlaagde Opel Corsa op een verkeersdrempel vastgereden. Geen schade aan de stiefpa van Kenny, maar Kenny wist dus verduiveld goed wat hij met 'de attentie' om iets te doen bedoelde...

Uiteindelijk koelde alles zonder blazen, maar het blijven toch steeds avonturen die wedstrijden in Tielt :-)
Ploeg: Coeckie, Glen, Jeroen, Lolo, Wouter, Arno, Michiel en Mika.

1 opmerking:

Long ago in a galaxy far away.