Analytics

zondag 30 september 2007

Boterhammen met Confituur

Het is zover! We zijn eigenaars! Eigenaars, zeg ik u! Herseltsesteenweg 209 in 3200 Aarschot wordt ons nieuw nestje vanaf juni volgend jaar.
Het is ongelofelijk hoe snel alles gegaan is. Woensdagmiddag krijg ik een berichtje van Kurt, de jr. makelaar bij Immo D&T dat er op de Herseltsesteenweg een huisje te koop staat. Ik bel hem en vraag een afspraak, die er diezelfde dag om 21.00h van gekomen is. We vertrokken 's avonds met nul komma nul verwachtingen en dat is blijkbaar een zeer goede ingesteldheid om zulke dingen te ondernemen. Onze eerste indruk van het huisje was niet al te goed: saai, donker, een typisch huis uit de jaren 50. Maar toen we binnenkwamen overviel ons beide het gevoel dat we thuis waren gekomen. Heel erg vreemd eigenlijk. Kliklaminaat in de living, een nieuwe keuken, (piep)kleine badkamer, bureau, enkel glas maar wel met houten rolluiken, een wasplaats, twee slaapkamers en koterijen genoeg om een smidse in te maken die de naam waardig is. 7 are grond met gazon er op, een zandbak, een terras en uitbreidingsmogelijkheden galore. Dit was het, we wisten dat dit het was, maar zo'n beslissing kan je niet nemen om 21.00h 's avonds zonder onze respectievelijke eminences grises te raadplegen. We wisten dat we snel moesten zijn, er waren al een aantal koppels langsgeweest en ééntje daarvan had volgens Kurt erg geïnteresseerd geleken. Na een korte babbel met de eigenaar Bjorn, een vrolijke Limburger, was het in kannen en kruiken, hier moesten we zo snel mogelijk mee verdergaan. We hebben onze ouders diezelfde avond nog gebeld om hen te vragen alles te laten vallen en donderdagochtend het huis te gaan bezoeken. Kristin en mezelf moesten werken en voor mij was het onmogelijk om me vrij te maken op zo'n korte tijd.
Dan kwam donderdagochtend.
Ik had trainingsessies voor onze verkopers gepland op woensdag en donderdag zodat de dutskes op onze opendeurdagen van volgende week niet met hun mond vol tanden zouden staan en donderdagochtend was het de beurt aan de Franstalige major account (onze in-house monkeys dus). Ik had hun tijdens het academisch kwartiertje van bovenstaand histoiredeelgenoot gemaakt dus ze hadden er geen problemen mee dat ik na een uur training door Yvonne, onze receptioniste uit de training werd gehaald met de boodschap:"Sam, kunt gij alstublieft aan de telefoon komen, het is uw vader, hij zegt dat het dringend is en hij wilt naar mij niet luisteren"
Sprint naar de telefoon.
Hoe verliep dat gesprek,wel, mededeling eigenlijk:Wies: "Zoon, ik heb een bod gedaan op dat huis. Kristin is er van op de hoogte, bel haar en maak het officieel. Gefeliciteerd." Sam: "O-o-o- kay paps, amai"
Mijn partner in crime Gino was de enige getuige van mijn rondedans in de showroom.
Dan is alles nog sneller gegaan: schriftelijk bod diezelfde dag en een tegenbod om 17.30. Maar we hadden geluk. Aangezien wij als eerste een officieel bod hadden gedaan, kregen wij het recht van keuze en omdat het tegenbod slechts 3 grand over dat van ons ging, viel het nog binnen budget en was het van ons!
Gisteren hebben we de compromis getekend en nu gaan we vechten met de banken.
ongetwijfeld to be continued :)

woensdag 26 september 2007

Spannend!

Ik heb het er even niet over gehad om niet steeds weer in herhaling te vallen, maar de huisjesjacht gaat ongebreideld verder. Vanavond nog zijn we via een lokaal immokantoor op de Herseltsesteenweg terechtgekomen. Kristin en mezelf waren zo enthousiast dat we de mammie en de pappies daarnet nog opgetrommeld hebben om onze prospect morgen voormiddag eens te gaan prospecteren. Solo, weliswaar, want the misses en mezelf moeten werken. Als Agnes, Paul, Wies en Anita zeggen dat ze het zien zitten, zou het wel eens kunnen dat we vanaf volgende week op water en brood zitten. Grenadine zou niet veel kosten, heb ik me laten vertellen :-)

zaterdag 22 september 2007

Mes II




Het is zover! Mijn allereerste mesje is helemaal af geraakt. Ik moet wel toegeven dat Tim het slijpen en polieren nog gedaan heeft omdat ik niet het minste idee had hoe je dat moest aanpakken. Maar nu heb ik het gezien, de uitleg gekregen en de volgende keer is het helemaal voor mij.
Ben ondertussen aan mijn tweede begonnen. Het gaat stukken vlotter. Ondertussen met mijn ouders overeengekomen dat ik het oude betonnen kot achteraan onze tuin in Betekom mag inpalmen om mijn eigen workshop in te richten. Nu nog een aambeeld zoeken.

vrijdag 21 september 2007

Quiche

Onlangs waren we op visite bij onze vriendjes Elke en Dimi (A.K.A de Mobistar) en daar kregen we een superlekkere quiche voorgeschoteld. Ik heb vandaag een half dagje vakantie gehad en ik had me voorgenomen om voor Kristin iets lekkers te maken. Daarom heb ik me ook maar eens aan een quiche gewaagd.

Het recept is simpel:

- 1 sheet Bladerdeeg ( Delhaize)
- 2 DL room
- 4 eieren
- 200 gram spekjes
- pe/zo
- 200gr champies
- 2 preitjes
- 200 gram stevig afsmakende kaas

Randbenodigdheden: ronde bakplaat met opstaande rand, spatel, grote mengkom, wijn (om te drinken, niet voor de Quiche)

Bladerdeeg bladert als je het bakt en omdat het nogal vettig is (bijna 80% boter) wordt het snel wak als je het met de vulling erin bakt. Als je je deeg eerst blind bakt houdt het zijn vorm en wordt het niet zo snel wak als je je vulling er in dropt. Vergeet er niet in te prikken voor je het in de oven stopt.

Tijdens het blind bakken (doe dat voor ongeveer 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van +- 200 graden) moet je 5 dingen doen: je spekjes bakken, je champions kuisen, snijden en licht opbakken en je prei stoven.

Haal je deeg uit de oven, laat alles afkoelen en klop ondertussen de room met de eieren tot een homogene massa. Als dat gebeurd is vul je de deegbodem met respectievelijk: champs, preis, speks en kap je het eiermengsel erover heen. Verspreid dan de kaas eroverheen en gooi alles in de oven en blijf er gedurende een half uur af. Oven moet op 200 graden!

Zo zag het er bij ons uit!
pre-ei

post oven

href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCBeBka9X9CsnLzChZkepie9dpT07fapSm4OLBT0euma2VndlNpZcKmoUY_6rBgRMNs43QhxjgL1nDoylgAJ15TcEwVA8cm4zWkDJ4YwL_q1pVJqg7OhnupmVjMTLV7v-wJKSyyi8aQNs/s1600-h/quiche+009.jpg">




en hier heb je nog een filmpje!

Icelandic People II

My new frosty friend Björgvinn sent me some links from the homeland. I think you guys will enjoy this!

Ice is cool

He sent some other links too, but they are not for publishing :)

donderdag 20 september 2007

Talk like a pirate day



Now that's an idea!
Avast ye! It be murder upon the high seas!

Arrr!

Icelandic People


Welcome Björgvinn! Thanks for stopping by. I'm confident that you will not be able to understand anything you see on my Blog, but at least you can hear some music and look at some pictures of naked ladies. Well, not nescessarily naked...my wife reads my blog too you know. Looking forward to the next Teppan-Yaki session, meanwhile: keep warm over there, winter's coming. :)

Pleet van de meend



Sinden & The count of Monte Cristal - Beeper. Tegengekomen toen ik Annie Mac aan het googlen was. Ik weet dat ze in Ibiza speelt (niet dat ik daar ooit geweest ben) en op de website van Radio 1 staat dat ook te lezen. Maar de media player van de BBC heeft niet zo'n handige net gemist functie, waarbij je verder in de tijd kan gaan. En ik wilde is zien of ze goed kon Dj'en. Meestal zijn Radio presentatoren zwaar overroepen DJ's (zie Tomas de Soete bijvoorbeeld, ook al speelt hij wel leuk.) maar over Mac hoor je alleen maar goeds.
Anyhoo, dit nummertje zat in een van haar DJ'sets en enige verdere studie liet blijken dat ze het ook in haar Mash up speelde. Het is nogal housy, dus weze gewaarschuwd als je het 'koopt' op 'Itunes'.

100ste post trouwens, leuk!

MPW2400/3600 Reprise

De training was zeer de moeite. Al mijn vragen beantwoord en meer. Dat ding is dus redelijk compleet. Oce, Xerox, Kip, noem maar op, ze hebben geen kans tegen de specs die wij nu kunnen aanbieden. Volgende week ga ik mijn sales trainen se. En zullen het verkopen verdekke!

dinsdag 18 september 2007

MPW2400/3600


Morgen is het dan eindelijk zover. Opleiding op MPW 2400/3600. Twee nieuwe pareltjes uit de Ricoh stal. Deze toestellen zijn Ricoh's entry level grootformaat oplossingen voor de KMO. En met grootformaat bedoel ik dan ook echt GROOT formaat. Om even te schetsen: een A4 is ongeveer 297mmm lang en 210 mm breed. Mijn twee nieuwe toestellen kunnen papier draaien van A0: 1189 op 841. En als je buiten de A standaardnormen gaat, kan je op een van deze twee schatjes ook 914 mm breed papier bedrukken.
Dit om maar te zeggen dat je zo'n ding niet meteen op je bureau gaat zetten om je vouchers van Weekendesk mee af te drukken.
Afdruksnelheid voor zulke toestellen is relatief. Bij de voorganger AF 240W sprak met nog van lineaire snelheid, maar bij deze twee is men helemaal van de vorige notatie afgestapt en wordt snelheid gedefiniëerd in A1/minuut. Respectievelijk 4 en 6 ppm. Voor A0 wordt dat dan 2 en 3 natuurlijk. Wat niet erg veel lijkt, maar in realiteit een aanzienlijk verschil maakt.
Ze kunnen kopietjes maken, scans naar je e-mail adres sturen, printen vanuit eender welk autodesk en Bentley product, de lijst is praktisch eindeloos. Splinternieuw zijn de online finishing mogelijkheden. Wat betekent dat: een folder (plooimachine) die A0 terug kan plooien naar A4. De Architecten dansen in hun stoel en met reden, de investering voor dit type van toestel ligt minimaal 30% onder de investering voor een van haar concurrenten! Joy!

Op ontdekkingsreis

Ik was daarnet even aan het kijken wat je nog zoal met een blog kon doen. Het was niet echt een verassing dat je op een erg gemakkelijke manier 'polls' kan doen. Dus lieve lezer, vergeet niet te stemmen. Het onderwerp is nogal dom, maar het is slechts een test :)

maandag 17 september 2007

Skyfies

In onze reeks: "hoe is het nog in Zuid-Afrika geweest?"

Deel 1: Skyfies

Drank


De Colruyt is weldegelijk de goedkoopste. Vrijdagavond had Jessica, Bjorn's bijzit een verrassingspartij geregeld om zijn verjaardag door middel van wein, weib und gesang in een goed daglicht te stellen. We hebben allen ons deel gedaan en een part van de kosten op ons genomen.

Met andere woorden, ik met 125€ naar de Coluyt om drank te gaan halen. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat je met 125€ allemaal qua drank kan scoren in het alombekend oranjekleurig magazijn.

Wel:

Cointreau
Filliers: 'mapo mapo'
Mandarine Napoleon
Bacardi Black
Pushkin Red
Rum met honing
3 magnums jc leroux
Passoa
Limoncello

Klik II

Schoenen en pedalen!


Dag van het hart

Dapper
Meer nog dan een ochtendzoen
heb ik ’s morgens moed vandoen.
Wakker worden is geen kunst.
Dat gaat.
Van kwaad is beddengoed
zich niet bewust
en koude slaapt niet graag
onder een deken.
Het is de mat die
met de wereld vergeleken
veel te klein is als begin,
en zelfs, met mij er middenin,
een beetje knelt.
Ik aarzel lang, rechtop in bed,
bedenk dat net als ja of het
het woordje bang
vaak in mijn dagboek staat,
maar dapper is mijn broer
en zelf ben ik een held.
Dat helpt.

Opstaan is de kunst.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.

Bart Moeyaert

Aaaaah poëzie. Zuurstof voor het geweten, water voor het zijn :)

zondag 16 september 2007

Zondag namiddag

Klikpedalen!

Jeeeeeej! Ik heb klikpedalen!

Gisteren huis Carry in Aarschot bezocht en voor een dikke honderd euro klikpedalen en schoenen van Shimano voor mijne Mountainbike gehaald. Marcheert mega goed!

Ik post later een foto'ke!

vrijdag 14 september 2007

Weekend

Zijn we er klaar voor? Ik moet eerlijk zeggen dat ik al van deze morgen aan het aftellen ben. Straks nog een klein feestje.
Het ziet er voorlopig goed uit.

Gisteren bij Elke langs geweest. Zij was een van de medeplichtigen aan het bakstenen huisje. Quiche lorraine. Zeer lekker :)

woensdag 12 september 2007

Open Brief

Tine, wanneer regel je nog eens zo'n fuif als de Loveboat? We moeten dringend nog eens buiten.

Version

Nog een keer over Mark Ronson en dan hoor je me niet meer. Na mijn herontdekking ben ik de plaat nog eens helemaal gaan beluisteren en het outtro nummer is zo goed dat het pijn doet. The Daphne Horns / God put a smile upon your face.
Compleet instrumentaal.

Pijn.

Plaat van de maand

Mark Ronson FT. Amy Winehouse - Valerie (The Zutons cover)

De beats zijn van Mark Ronson (die kennen we nog van ooh wee, en die cover van de Kaisers met Lily Allen, 'oh my god') Origineel is van The Zutons - Valerie, wat op zich ook al een stevige schijf was, maar die Amy Winehouse doet Motown herleven. Wat een stem ket. Dat off beat gedoe doet me aan the supremes denken.
Ronson's laatste worp 'Version' heb ik eigenlijk pas ontdekt toen ik Lily op Stubru de Kaisers hoorde verbeteren. Ze is gereleased op 17/4, dus nog steeds aan € 20, maar dat ding is is elke fucking euro waard :) Klik voor de tracklisting.

'Why don't you come over, stop making a fool out of me, why don't you come over Valerie' Kiekevlees! Kieken! Vlees!

Hier de versie op de plaat:


Ende alhier een geniale live versie:



Ik heb haar op Werchter gezien, dat kind kan nog de blues zingen als ze hoerezat is, maar hier is ze precies toch nog vrij nuchter. En dat hoor je ook.

dinsdag 11 september 2007

Video II

Blogger heeft dan misschien wel een video optie nu, maar er moet nog een hoop gebeuren willen ze zo gebruiksvriendelijk als Youtube worden.
Het filmpje was wel 64 Meg groot, dat had er misschien ook wel iets mee te maken :)

Fietsje

Ik fiets graag. En ik wil een racefiets. De deze
Bij Decathlon hebben ze dus kennismakingsfietsen die zeer betaalbaar zijn. Maar het zal waarschijnlijk voor volgende zomer zijn.

maandag 10 september 2007

Test

Nieuwe feature in Blogger. Video.
Let's try :)



EDIT: Heeft dus duidelijk niet gewerkt! :)Straks nog is proberen.

cD

Elke keer als D verjaart maak ik een CD'tje voor haar en net als elk jaar ben ik daar ook deze keer weer grandioos te laat mee. Beide gewoontes zijn er nu al zo ingesleten dat je nog moeilijk van traditie kan spreken. Nu, ik had er eentje klaar, maar ik kon me er niet overzetten dat ik dat fonky ding van de Mitchell Brothers niet op had staan. Het was nergens te vinden! Het vreemde aan de zaak is dat er al wel een videoclip van bestaat. En als er van eender wat ook maar het minste fragment video beschikbaar is, dan vind je dat op, je raadt het al, youtube.
Bekijk het clipje eens en laat me weten wat je van de plaat vond. Ik post de uiteindelijke tracklisting in de komende dagen. :)


PS: ik download al mijn muziek natuurlijk legaal via Itunes. Laat daar geen twijfel over bestaan.

Maandag

Vrijdag was het weer poker night bij ons in de feestzaal. Gino, Niels, Stefan, Steven, Hans, Bart waren goed voor een feestje tot 2 u 's nachts. Winnaar van de avond was weeral Stefan die het leeuwendeel van Gino's chips genomen heeft. Ik word dat dus maar niet moe.

D was zaterdag jarig. Ze werd 28. Hierbij nog eens gefeliciteerd! Feestje was in Bar Mondial op de Vismarkt in Mechelen. Tenminste ik denk toch dat die boîte zo noemde. Was erg leuk. Steven had met zichzelf de afspraak gemaakt geen pinten meer te drinken als resultaat van het gezuip van vorige weekend. De mens is er met vlag en wimpel in geslaagd. Eens kijken hoe lang hij het uithoudt. Kris en Maddy nog eens teruggezien, wat keer op keer weer, een groot genoegen is.

Vrienden kunnen u zo een warm gevoel geven vanbinnen he.

zondag 9 september 2007

Fedde Le Grand II



Ik neem mijn gemene opmerking terug. Bij deze, mijn welgemeende excuses internet. Je bent helemaal niet kut.

Kleine screenshot van de 'De Maxx' playlist voor 08/09/2007. En hier de link naar mijn originele post.


Foto van de week


You talkin' to me? :)

Fedde Le Grand

Ik wilde vandaag bewijzen dat mijn creepy hit voorspellingsmagie echt werkt. Maar ik kan geen screenshot pakken van de fucking StuBru playlist, omdat de Flash maar niet ingeladen geraakt.

Kut internet.

vrijdag 7 september 2007

Moraal in huisjes zoeken.

Vandaag kregen we te horen dat een van onze favoriete huizen weggevallen is. Ik kreeg een discreet mailtje van de meneer met de mededeling dat het huis onverwacht verkocht is geraakt en met de nodige exuses en het nodige succes gewenst. Was wel spijtig. Ik vraag me toch hoe een huis per ongeluk verkocht kan geraken.
Zo van: " ik was gewoon aan het rondkijken en ik had toevallig een stylo in mijn hand, er lag een steentje los, ik struikelde en voor ik het wist was de compromis getekend." Zoiets? Ik denk het niet. :)
Een ander vreemd moment vandaag was toen ik belde om een afspraak voor de Dahliastraat te verzetten. Ik moest het madammake er twee keer van overtuigen dat ik geen immokantoor was. "U bent toch ni van een immokantoor he?" "Nee mevrouw, ik wil uw huis kopen, ni verkopen" "Ah dan is het goed. Maar u bent toch echt geen immokantoor he?" "Zucht.."
Ik was efkes ontmoedigd maar dan heeft ons Siggy me er weer boven op geholpen. Uiteindelijk staan we er niet zo slecht voor. We hebben nog geen kindjes, we hebben geen schulden, vast werk, goei relatie, allemaal dingen waardat ge iets mee kunt opbouwen. Iedereen zat, zit of zal in hetzelfde schuitje zitten.

woensdag 5 september 2007

We zijn weer terug

Het was weer zeer leuk. De Ourthe stond mega hoog, de kajaktrip leek op diene ene film met Meryll streep. En de maandagnamiddag zijn we compleet uitgeregend.
Het was de moeite.