Analytics

dinsdag 25 november 2008

Kleine update ramen en deuren

De werken schieten zeer goed op! Het ziet er echt zeeer goed uit.
foto's en uitgebreid verslag volgt later, als de Sam terug is van de Dominicaanse!
Groetjes
Kristin

maandag 24 november 2008

brievenbus

Ze hebben onze brievenbus gepikt! Maar ik heb er al een nieuwe kunnen scoren op het werk.

Wie pikt er nu zo'n lelijke brievenbus seg.

vrijdag 21 november 2008

Dominicaanse


Ik mag met het werk naar de Dominicaanse Republiek! All in, sjiek hotel, katamarantochten, etentjes op het strand, the works! Er was iemand weggevallen, er waren 4 kandidaten en ik heb het lot gewonnen. Jeuj! Volgende week woensdag zit ik op het vliegtuig.

Rokers


Ik denk dat het veilig is om te zeggen nu: ik ben gestopt met roken. Iets meer dan twee maand. Het is soms nog moeilijk, maar het lukt. En dat is toch goed nieuws :)
Het was erg moeilijk om een pint te drinken en niet te roken, maar daar ben ik nu helemaal door. Ik heb wel honger, de hele tijd. Dat is vervelend. 5 kg vervelend, als ge begrijpt wat ik bedoel.

donderdag 20 november 2008

Le Beaujolais Nouveau est arrivé


De winter begint, want den Beaujolais is daar. Ik was daar vorig jaar voor de eerste keer van bewust op een opendeurdag van een van onze resellers. En ik moet daar weer naartoe deze avond. Ik hoor overal dat dat wijntje zwaar overroepen is, ik ben daar niet van overtuigd. Ge kunt hem ni lang bijhouden, maar als ge hem nu drinkt, een beetje fris, met een stukske paté bij, dan gaat ge daar niet van doodvallen.

woensdag 19 november 2008

Ondertussen...

is het ook een kakdag geworden. En het ziet er niet naar uit dat het hard gaat beteren.

Het goede nieuws is wel dat Kristin gisteren de reservatie voor oudjaar wezen plegen is. Dankje schatje, voor de goede organisatie :)

Jawadde

Het is bijna zover! Nu maandag gaan de ramen en deuren geplaatst worden. Casteels, de huisleverancier heeft het contract gewonnen en het glas staat al in de hof. Ik kan mijn ruiten al herkennen, nu moet er nog aluminium rond en moet heel het spel in de gevel gesmeten worden. We hebben er lang op gewacht. Het gaat mega zijn!

vrijdag 14 november 2008

Quantum of Solace


Woensdagavond met mijn neef Vincent de nieuwe Bond gaan zien. Het is evenzeer een aanrader als een stijlbreuk. Geen Q, geen Martini, geen hoogtechnologische snufjes. Hij bangt zelfs de Bond girl niet. (Hij doet er wel eentje binnen along the way, maar het was snel duidelijk dat die een complete Deus Ex Machina was om Bond's flieter wat lucht te geven) De film was rauw, bloederig en Daniel Craig speelt bond zoals hij eigenlijk zou moeten gespeeld worden. Was Casino Royal een overgang van de scheefzakkerij die Brosnan ten berde had gebracht, dan is Quantum of Solace het mes dat de navelstreng met de traditie doorsnijdt. Of mogen we de bondfilms als een genre beginnen bestempelen? Het was in ieder geval de moeite.

Achteraf in de bar beland. Ik zien onze Vince niet veel en dan kan het al gemakkelijk eens laat worden. Net geen hoofdpijn de dag erna.

woensdag 12 november 2008

Oude Geuze



Het is mijn schoonbroer dan eindelijk gelukt. Ik verkeer al 8 jaar met zijn middelste zus, ik ben er zelfs bijna twee jaar mee getrouwd en tijdens al die jaren heeft hij niet aflatend geprobeerd me met allerhande bieren een tweede lever te doen kweken. Steven is een connaisseur. Gepassioneerd door alles wat aangeraakt werd door graan, hop en gist.
Nu kon ik hem meestal volgen als het over de 'klassieke' bieren gaat, maar voor het klassiekste van allen: de Oude Geuze had ik jarenlang geen enkel goed woord over. Ik kon in het begin niet begrijpen waarom voorgenoemde diene zuren drab kon drinken, maar nu heb ik het begrepen. Het is iets dat je moet leren appreciëren zoals olijven, ansjovis of klassieke muziek.

Weekend review

Ik heb een lang weekend gehad. Aaah, that hit the spot! Het is nu woensdag, hij voelt als een maandag, maar dat is niet erg, want overmorgen is het vrijdag en zal dat voelen als woensdag. Maar het is dan wel vrijdag. Dus dat gaat meevallen.
Deze vrijdagavond was het een dikke nul, ik was nogal ziekjes, dus zijn we maar thuisgebleven van onze geplande screening van Loft. Ik moest krachten winnen want zaterdag en zondag stond Gembloux op de planning. Zaterdagavond trouwfeest van de Ken, veel te veel Fristi gedronken, maar zondag eigenlijk niet veel last van gehad. Maandag rondgereden voor zure room, want mijn vrouw had dat nodig om de drie baksels muffins klaar te krijgen voor de broer en zussen avond. Dinsdag hebben we gesmeed. Met we bedoel ik Stefan en mezelf. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat ik de indruk had dat hij nogal onder de indruk was van de gebeurlijkheden tijdens het smeden.

donderdag 6 november 2008

HellBoy II



Vorige week gaan kijken met mijn twee puberende vriendjes en mijn vrouw. Zij vonden het wel lachen, ik vond het nogal meevallen. Het is ni echt de moeite om een recensie over te schrijven. De echt grote thema's zoals liefde, dood en jonge katjes worden niet echt aangeraakt. Alhoewel.
Wederom leuke comic book cinema die levert wat je er van verwacht. Je hoeft de eerste niet gezien te hebben om te volgen, de SFX zijn leukjes, de vrouwen hebben dikke tetten en er komen grote geweren en lange vechtscenes in voor. Perfect voor winterse zaterdagavond in de zetel. Klein snack advies hier.

Nog even wat reclame



Dit weekdend is het weer de BKS days in Gembloux: smeeddemo's, lederbewerking, houtbewerking, materiaal en natuurlijk tafels en tafels van handgemaakt snijgereedschap. Ik ben er de zaterdag van 10 tot +-3 en de zondagnammidag. Kom eens kijken! Hans en Isa, Steven en Daisy hebben al plusminus gezegd dat ze gingen komen. Ik ga de Stef nog is bewerken, dan kunnen we daar samen ne Gembloutois drinken.

woensdag 5 november 2008

Verkeer

Gisteren twee uur gedaan om thuis te geraken van Vilvoorde, vandaag 1,5 uur gereden om op het werk te geraken. Ziet er goed uit.

EDIT: terugkomen was beter

dinsdag 4 november 2008

Tis wee keus

Zoals het oude dogma: "It's happy hour somewhere" u toelaat om op elk uur van de dag u een fatsoenlijk stuk in uw kloten te hijsen, laat de uitspraak "Change starts with the man in the mirror" (inderdaad, van Michael Jackson)vandaag Amerika op haar grondvesten beven. Barack heeft al een paar stemmen binnen, zen bomma he hare kees net op tijd gelegd en ik hoor hier net van Siggie dat ze in duizenden kerken aan het bidden zijn om te verhinderen dat Obama verkozen wordt. Blijkbaar kwestie van Satan uit het witte huis te houden. Effectief gaan stemmen lijkt me daar de meest efficiënte manier om de zaken te beïnvloeden. Interessant stukske op ny times wel.

maandag 3 november 2008

Lest we forget

Dit is zo fout. Maar het is dan ook Hardcore. :)

Weekend review


Het weekend was welverdiend. Vrijdag zijn we Stijn en Evelien tegengekomen, den Eule zijn oude buurjongen (die ook zeer verdienstelijk is in de wegen van het gerstenat). We hadden nogal dorst gekregen van de Wok of Flame, een wokrestaurant in Rillaar. Zaterdag avond Stef en Tine over de vloer gehad en kei decadent gedaan. Zondag lvl 66 gehaald in Auchenai Crypts en savos naar den Beerschot geweest! Aaaaah.... weekend.