Analytics

woensdag 29 juli 2009

Iese!


Aangezien ik al twee jaar geen frontstage nimeer gedaan heb op Werchter beginnen er stemmen op te gaan dat ik nooit frontstage gedaan heb op Werchter. Wat natuurlijk absolute nonsens is. Bij deze een foto'tje uit 2005, het laatste jaar met id kaartjes (en ik heb nog veeel van die ID kaartjes) voor de nazi's de organisatie overnamen, alle oude waarden doorspoelden en de mannen van het eerste uur buiten gooiden.

Edit

Onze Stef is geweest, het varkentje is gewassen.

Van uw correspondent in Spanje



Voor binnen twintig jaar :)

Plaat van de maand

Tis weeral efkes geleden dat ik nog een rockplaat had, dus bij deze een pareltje van de Kings of Leon: Taper Jean Girl uit de periode net voor ze internationaal doorbraken. Een oudje dus, maar ik heb ze het wel horen spelen op Rock Werchter als encore.

Werkvakantie

Het is vier uur, ik kap ermee voor vandaag. Mijn broer komt sebiet nog efkes mee de slaapkamermeubelen van de ene kamer naar de andere verhuizen en dan ga ik in de zetel zitten. Of misschien nog wa Stronghold spelen. Kwenogni. Tegen 18h naar de Mertens om daar nog een handje bij te steken.

Gedaan tot nu toe:

- gras afrijden - Check!
- kantjes afdoen - Check!
- Dakgoot kuisen - Check!
- Onkruid spuiten - Check
- Onkruid uit Kristin haar kruidentuintje trekken - Check!
- witte kast in de slaapkamer afbreken - Check!
- Grond aanvullen in border - Check!
- Schors in de borders leggen - Check!
- Panikeren over het werk - Check!

Nog te doen:

- Stoommachien halen bij den Eulaers voor ons ma
- Ganglamp hangen
- haag scheren
- Bezetten
- Electriciteit verleggen
- Nieuwe vloer (laten) leggen
- Schilderen/Behangen
- Garage opkuisen
- Smidse opkuisen
- Magic kaarten e-bayen.
- Voortuin wieden en schorsen

Ik heb ne Jupiler Blue gekregen, dat is ook leuk.

maandag 27 juli 2009

Kate Miller Heidke - R U fucking kidding me.




Lachen met domme mensen op Facebook.





Reblogged from Bucket!

Lest we forget.



Good times. :)

Tech House

Tech House bestaat al jaaaaren en ook al is de term vreemd, ge kent het sowieso. Kleine tip: ik wil die handen zien.
Zaterdagavond hoor ik Nina de man babbelen tegen Kevin Saunderson (held bitch, held) die redelijk casual opmerkt dat zijn mede LA residents stillekesaan richting House aan het gaan zijn. En wat ziet mijn lodderig oog deze middag? David Guetta ft Fokking Kelly Rowland. Amerikaanse tech-house meneer. Gene Anna Grace import, nenee, AMERIKAANSE tech-house.

Ik denk dat de apocalyps nu ni lang meer op zich gaat laten wachten.

Feed The Horse

Feed the horse yum yum. Bompdibompdibompdibomp.



De eerste comment die durft zeggen wat dat eigenlijk betekent krijgt ne wallpaper.

To Do's maandag

Bon, het is 18.00h ik kap ermee.

- gras afrijden - Check!
- kantjes afdoen - Check!
- haag scheren
- Niet aan het werk denken.
- onkruid spuiten - Check
- onkruid uit Kristin haar kruidentuintje trekken - Check!
- witte kast in de slaapkamer afbreken
- Ganglamp hangen

Niet op het lijstje maar wel gedaan: dakgoot van het achterste stuk afdak leeggemaakt!

Ik heb wel een beetje bang dat mijn vergifmengeling te straf was en dat ik de haag vooraan het straat vermoord heb. Meer nieuws daarover binnen een paar weken.

Programma


Vandaag op het programma:

- gras afrijden
- kantjes afdoen
- haag scheren
- Niet aan het werk denken.
- onkruid spuiten
- onkruid uit Kristin haar kruidentuintje trekken
- witte kast in de slaapkamer afbreken
- Ganglamp hangen

Ik zal zien hoever ik geraak.

zaterdag 25 juli 2009

3 weken


Tis grote vakantie. Drie weken thuis. aaaah. Ik besef het precies nog niet goed. Ik heb mijn horloge uitgedaan, mijn gsm in Kristin haar sjakosh gedumpt en ik ga proberen net als toen ik nog een kleintje was te vergeten welke dag van de week het is.


Pic related, eerste hit in google images als ge vakantie intikt

vrijdag 24 juli 2009

Gentse Feesten


Sommige mensen gaan naar de Gentse Feesten. Anderen gaan in stijl.

Gino hoort bij die laatsten.

donderdag 23 juli 2009

De Paradox van de maand

Ik werk in Vilvoorde en de mengelmoes van Vlamingen, Brusselaars en Walen maakt de communautaire discussie op de werkvloer vaak tot een iets reeëls. Met Brusselaars zoals mijn collega's Laurent en Sigrid, die beide tweetalig zijn kan dat soms tot een vreemde situatie leiden. Zo gebeurd het vaak dat ze in het Frans Vlaamse ideeën verdedigen en vice versa. Hijinkx ensue
We zijn al lang geleden tot de consensus gekomen dat we geen Vlamingen, Walen of Brusselaars zijn, maar gewoon hier. Dat zou genoeg moeten zijn.

woensdag 22 juli 2009

Quote van de week

"Kende da lieke? Van Tinkle? Is't geen Tinkle? Tinkie? Tinkiewinkie? Tinkel?"

Laurent Mertens vraagt zich af hoe de makers van We Walk heten. (The Ting Tings, had dat dan moeten zijn)

dinsdag 21 juli 2009

Feest dag


Ik weet niet uit mijn hoofd wat er te vieren viel vandaag, maar wij hebben het gevierd met een babykamer. Ik heb nog drie dagen werk te gaan en dan start ik met de verbouwingen. We gaan van onze huidige slaapkamer naar de voorste verhuizen. In de achterste slaapkamer gaat alles eruit: oude laminaat, ingemaakte kasten, behangpapier en word vervangen door kurken vloer, nieuw verfje, nieuw lampje en voornoemde spiksplinternieuwe babykamer. Het wordt een snoepje.

maandag 20 juli 2009

Te lange comment 2

Litrik (in de comments van vorige post):

"Het kan zijn dat je gelijk hebt.

Eigenlijk wil dat dan gewoon zeggen dat ik niet meer in de doelgroep zit van de media die ik tot nu toe altijd genuttigd heb.

Maw: ik word oud.
"

Ik was weer beginnen antwoorden in datzelfde commentvenster, maar mijn antwoord is te lang:

Als ge het helemaal wilt platslaan kan je dat eventueel zeggen. Maar ik zou het zo zwart/wit niet willen zien. Ik denk dat de geschreven pers hetzelfde straatje ingaat als televisie: nichevorming. Met een overaanbod aan informatie is het onmogelijk grote horizontale doelgroepen te blijven bedienen. Het landschap in de media is gewoonweg te sterk verdeeld geraakt. Het logische gevolg van gespecialiseerde zenders (wat evenzeer een vorm van verkleutering is) maakt dat de koek nu in tien moet gesneden, terwijl hij vroeger in vier moest. M.a.w, jij bent niet te oud geworden, de grenzen zijn een beetje verschoven en je valt nu in een ander vakje. En ongetwijfeld heb je de inhoud van je huidig vakje nog niet gevonden. Ik weet niet hoe lang het geleden is dat je De Standaard (of De Morgen) nog gelezen hebt, maar je zal snel merken dat ook zij, de serieuze kranten, hun deel verkleutering hebben doorgemaakt. Misschien wel om de dolende meerwaardezoeker een thuis te bieden. Dat laat ik aan jou over :)

Te lange comment

Mijn ex-overbuur Litrik had een tijdje geleden een rant geblogd over verkleutering in de media. Ik wou daar op commenten, maar mijn comment werd te lang om nog serieus genomen te worden.

Hier zijn rant.

En onderstaand mijn antwoord:

Meh. Media volgt wat haar doelgroep vraagt. Kranten zijn daar het meest gevoelig aan. Alle edities die met een regionale bijlage komen moeten "verkleuteren" om de cijfers hoog en bijgevolg het hoofd boven water te houden. Ik ben zeker geen voorstander van non-news in onze kranten, maar ik vind het overaanbod van sport info in de meeste van de regionale edities even irrelevant als de weersvoorspelling voor de Costa Brava. (Waar ge Het Laatste nieuws blijkbaar in drie lokale edities kunt kopen). De enige alternatieven die je dan hebt zijn De Standaard en De Morgen.

zondag 19 juli 2009

Weekend Review

Het is eigenlijk nog wat te vroeg, maar ik denk niet dat er vandaag nog iets spannends gaat gebeuren. Vrijdag was een rustig avondje thuis, maar gisteren! Gisteren! Daisy kan toch een stevig stukske pizza maken zenne. Amai.

vrijdag 17 juli 2009



Transformers.





Veel van dit:







Een klein beetje dit:







een een tietsiepietsie:




Twitter



Ik ben beginnen twitteren. Is leuk. Het staat hiernaast.

Tournée Generale


Er zijn twee feiten die ontegensprekelijk juist zijn.

1. Technologie is er om gebruikt te worden.
2. Televisie is een vluchtig medium.

Lees: ik heb al een hele tijd geleden een digicorder in huis gehaald. Wat ik wil zien, wanneer ik het wil zien en je kan de reclame doorspoelen. Voordelen alom. Anyhoo Tournee Generale is naast 'Bones' het enige programma wat ik standaard opneem dat niet van Discovery Channel komt :)

Ik kijk met een glimlach naar de belevenissen van Jean en Ray in bierland hun onhandig taalgegoochel incluis. Ik kan me wel niet van de indruk ontdoen dat Jean de Ray eigenlijk maar een eikel vindt. Maar ik kan me natuurlijk vergissen.

Mijn schoonbroer Steven (de officieuze bierpaus van de lage landen) heeft een paar foto's aangeleverd voor het boek rond de serie. Ga zeker eens kijken. Ik heb het misschien gemist, maar hij bespreekt het bier zelf niet. Dat is meestal niet zo'n goed teken. :)

Nieuwe banger

Mijne collega Laurent maakt voor mij gemix'te cd'kes. Daar staat Probspot op met Stalker. Echte trance banger!



Op 3.40 zit het vet!

donderdag 16 juli 2009

Wies 57


Onze pa wordt 57! Hij heeft er net een marathon in Werchter op zitten en gaat dat vandaag met het Dream Team vieren, dus we kunnen niet langskomen vanavond, dus bij deze: Gelukkige Verjaardag Papa!
Wat is er in 52 allemaal gebeurd? Hieronder de Wikipedia entry (beeld u in dat ge Guy de Pre hoort babbelen)

januari
26 - Bij heftige onlusten in Caïro vallen doden en gewonden, en worden de huizen van buitenlanders aangevallen. De Wafd-regering van Nahas Pasha kijkt toe en treedt nauwelijks op.
februari
7 - Prinses Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk wordt beëdigd als koningin.
15 - De 6e Olympische Winterspelen worden te Oslo door prinses Ragnhild geopend. Nederland wint op deze spelen 3 zilveren medailles.
18 - Griekenland en Turkije treden toe tot de NAVO.
maart
11 - Parlementsleden van de Egyptische Wafd weigeren samen te werken met de nieuwe regering van Hilali Pasha. Omdat zij een meerderheid hebben in het parlement, zal dit door koning Farouk worden ontbonden.
14 - In Qumran onder Jericho wordt een derde grot gevonden met Dode Zeerollen.
21 - In Nederland worden de laatste doodvonnissen voltrokken die in de bijzondere rechtspleging zijn uitgesproken. De SS'er Pieters en de SD'er Albrecht worden doodgeschoten.
april
28 - Inwerkingtreding van het Vredesverdrag van San Francisco; Japan herwint zijn soevereiniteit.
mei
21 - Het Amsterdam-Rijnkanaal wordt geopend.
31 - Het sprookjesbos De Efteling in Kaatsheuvel wordt geopend.
juni
21 - De ARRA I, de eerste in Nederland gebouwde computer, wordt officieel in bedrijf gesteld.
juli
23 - In Egypte neemt het Comité van Vrije Officieren onder leiding van Gamal Abdel Nasser de macht over van de regering van Hilali Pasha. Koning Farouk wordt afgezet en formeel wordt zijn zoontje Fouad II in zijn wieg koning van Egypte.
26 - Nasser en de zijnen schuiven generaal Naguib naar voren als premier en regent.
Tijdens de Olympische Spelen in Helsinki wint Emil Zátopek voor Tsjecho-Slowakije goud op de 5000 meter, de 10.000 meter en de marathon.
Definitieve afsluiting van de Braakman, een zeearm van de Westerschelde in Zeeuws-Vlaanderen.
augustus
2 - In Nederland gaat het televisiebeeld tot 18 augustus op zwart wegens vakantie.
Tijdens hevige regenval wordt het anders zo pittoreske Engelse dorpje Lynmouth verzwolgen door de buiten zijn oevers tredende rivier de Lyn. Er vallen 32 slachtoffers en er zijn honderden daklozen.
september
13 - Het eerste verhaal over Jip en Janneke verschijnt in Het Parool.
oktober
3 - Eerste Britse atoomtest in Australië – hiermee wordt het Verenigd Koninkrijk de derde atoommacht, naast de Verenigde Staten (1945) en de Sovjet-Unie (1949). Frankrijk en China volgen later. In ditzelfde jaar (17 november) doen de Verenigde Staten de eerste proef met een waterstofbom, vele malen krachtiger dan de atoombom. Dit wordt het begin van een van de meest bedreigende onderdelen van de koude oorlog, de kernwapenwedloop. Eerdere pogingen om atoomwapens door een supernationale organisatie te laten beheren, lopen stuk op onderling wantrouwen van de grote mogendheden. In 1952 wordt door de VN de ontwapeningscommissie in het leven geroepen.
4 - De Brusselse Noord-Zuidverbinding is een feit. Ze wordt ingereden door Koning Boudewijn.
13 - Eerste uitzending van In Holland staat een huis, een muzikaal hoorspel over de familie Doorsnee.
25 - De Geïllustreerde Pers brengt het eerste exemplaar van het weekblad Donald Duck uit als bijlage van het damesblad Margriet. Een geniale marketing-vondst.
november
17 - Bovengenoemde Amerikaanse proef met waterstofbom.
22 - Eerste uitzending van de intocht van Sinterklaas op televisie, uitgezonden vanuit Amsterdam met J. Gajentaan als Sinterklaas.
25 - In Londen gaat het toneelstuk Mousetrap van Agatha Christie in première. Het zal tot maart 1974 onafgebroken worden gespeeld, daarmee de langst lopende toneelvoorstelling ter wereld.
december
4 - Vanaf 4 december hangt er lange tijd boven Londen een zeer dichte mist die uiteindelijk aan 4000 mensen het leven kost. Hierna worden er maatregelen getroffen om deze smog tot het verleden te laten behoren en van Londen een schonere stad te maken.
5 - De eerste keer dat Sinterklaas op de Nederlandse televisie wordt ontvangen. Presentator is Mies Bouwman die deze taak vervult tot 1973.
26 december - Uit de Koepelgevangenis in Breda ontsnappen met behulp van buitenstaanders zeven oorlogsmisdadigers die diezelfde avond nog in de omgeving van Berg en Dal de grens naar West-Duitsland weten over te komen. Het gaat om: Herbertus Bikker, Sander Borgers, Klaas Carel Faber, Jacob de Jonge, Willem van der Neut, Willem Polak en Antoine Touseul.
zonder datum
Nelson Mandela opent in Johannesburg een advocatenkantoor voor niet-blanke Zuid-Afrikanen.
Opening van het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York City.
De Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (de EGKS) is opgericht.
Griekenland en Turkije worden lid van de NAVO.
Ventris ontcijfert het Lineair B.

[bewerken] Muziek
De volgende platen worden grote hits: Doris Day - A Guy Is A Guy, Eddy Christiani - Spring Maar Achterop, Heleentje van Capelle - Naar De Speeltuin (opgenomen in 1951), Hank Williams - Jambalaya (On The Bayou), Kilima Hawaiians - Blume Von Hawaii, Luis Mariano - Mexico, Vera Lynn - From The Time You Say Goodbye.

donderdag 9 juli 2009

We zijn terug. De vakantie was a blast. Ons ma ligt ondertussen in de kliniek, ze mag terug naar huis van het weekend. Ik heb mijn zoon/dochter voelen stampen.

Bitterzoet.