Analytics

woensdag 25 februari 2009

Wishful thinking

Voor de zoveelste keer.

Als ik de muziek voor de Maxx zou samenstellen zou het eerste uur er zo uitzien:

Foto Flame


Aangezien The Vince of Darkness de oude doos opentrekt, doe ik dat ook maar effe. Nog is merci he jongens.

Persepolis


Jahaaaaa lieve lezers, het is weer tijd voor wat cultuur! Cult-uur zeg ik u!

Vorige week donderdag in Heist Op Den Berg naar Persepolis gaan kijken. Een meesterwerk van animatie gevoed door de graphic novels van Marjane Satrapi, een Iraanse striptekenares.

Ik had de boekjes links laten liggen in het Land omdat de tekenstijl me niet echt aanstond. Ik laat me nogal leiden door scherpe lijnen en felle kleuren. 's misschien omdat ik zo bijziend ben als een mol. Soit.
Persepolis doet het verhaal van een jonge Iraanse (Satrapi zelve, red.) die door het zeer repressieve regime van het Iran van de jaren 80 gevormd wordt. Zonder spoilers te willen geven: het komt goed met haar. Waarom deze snelle plotsynopsis, hoor ik u zeggen. Omdat het verhaal simpel weg te rijk is om in een paar lijntjes weer te geven. GA hem kijken, lees de boekies. Wees wat wijzer. God knows dat we allemaal een wat genuanceerder wereldbeeld kunnen gebruiken.

Forward van de maand


Deze keer is het Georges die wint!

maandag 23 februari 2009

Weekend Review

Damiaan gaat zalig worden, De Vital nodigt Obama uit in Tremelo en het is weer maandag. Vrijdag pintjes in de loft, zaterdag fam-lay en Mechelen, zondag Arcadia. Gevuld en geanimeerd weekendje gehad. Met z'n tweetjes terug naar de Miha cirkel en ook dat viel mee. Alles gaat goed, hoe gaat het met jullie?

donderdag 19 februari 2009

Miha Cirkel

Ondertussen ben ik 4 maand gestopt met roken en dat maakt een verschil. Meer lucht, meer smaak, meer geuren, alles loopt vlot. Enige tegenvaller: 10 kilo bijgekomen. Jah. 10. Mijn oude huisbaas zou zeggen: "Kan niet!" (en daarna zou em ook iets over stinkende GFT bakken en vuile trappen zeggen, maar dat doet hier niet terzake.)

Kristin stond overtlaatst ook te vloeken voor de spiegel (alhoewel ik vind dat ze fantastisch uitziet!) dus wij met onze zussen naar de Miha cirkel bij Fitnessclub Prisma in Booischot.
Ik heb het niet met fitness en daarom was ik wat sceptisch, maar het is fantastisch goed meegevallen. De Miha circkel is een reeks van oefeningen, een combinatie van Cardio training en fitness toestellen, opgezet in een cirkel, geleid door een zuil waar belletjes in borrelen om de tijd aan te geven. De bedoeling is dat je hem twee keer doet op ongeveer 44 minuten en dat twee keer per week.

We hebben een beurtenkaart genomen!

zondag 15 februari 2009

Lest we forget



X-spraakwater

Gestopt met Wow


Ik heb afscheid genomen van Azeroth. Het werd tijd. :)

Indiana Jones


We hebben hem via Telenet Digital gekocht en bekeken. Enige raad dat ik heb: doe het astblief niet.
Ge verspilt uw geld.

The public demands it

Er staat een nieuwe widget online. Hier, rechts van deze post. Als je zin hebt, word dan gerust een volger van mijn blog. Vind ik leuk.

Dag van de Ambachten






De dag van de Ambachten was voor mij een absolute hemelse dag. Ik heb van 's morgens tot 's avonds gesmeed, waarvan een groot gedeelte van de dag samen met Tim's andere leerling Jos. Samen hebben we er een hammer-in van gemaakt die ons nog lang zal heugen.

Den Houwaart


Mijn neus zegt: gebakken banaan, rode vruchten en steen. Warme steen. Mijn wijn van deze avond is van Joeri Röttgers hand, de man achter den Houwaart Een echte Antwerpenaar die in het zweet des aanschijns op de Hagelandse ijzerzandstenen heuvels ijvert om de titel "Beste Hagelander" elk jaar weer te verdienen. Voor deze fles "Pinot Noir - Barrique" 2007 van Den Houwaart, krijgt hij van mij meteen de hoofdprijs. Ik heb de wijnen van Den Houwaart leren kennen via mijn leermeester Tim, die een persoonlijke vriend van de wijnboer in kwestie is. Tijdens de dag van de Ambachten heeft de man mij deelgenoot gemaakt van zijn passie voor Bacchus' hobby.

Het eerste wat je opvalt als je een doosje van 6 neemt is de professionaliteit van het product: stevige Bordeaux fles, deftig etiket, correcte capsule, echte kurk mét opschrift,... het feit dat de wijnmaker eigenhandig met gouden stift het botteljaar en de naam op de fles schrijft, maakt het geheel tot iets decadents, iets geheims, iets waar de grote massa nog niet van geproefd heeft. Ambachtelijk. Dat woord beschrijft Den Houwaart nog het best.

De Pinot Noir is robijnrood jong, springerig en scherp. De smaken dansen in het glas en in je neus en uiteindelijk in je mond, maar verdwijnen even snel als ze gekomen zijn. De nasmaak is zacht, met kleine nootachtige hints van tannine, rook en donkere aarde. De alcohol (13%)zorgt voor een warme ondertoon, zonder te storen. Grote wijn, klein terroir, veel passie. Aanrader.

maandag 9 februari 2009

Plaat van de maand



Vanmorgen op MNM gehoord en direct beginnen lachen. De Moes, mijne baas, had het in zijn collectietje staan. Zeker bekijken. De foutjes tegen het Engels zijn aandoenlijk, de beat is smakelijk. Ha!

Weekend revue

Vrijdagavond bij Steven en Daisy gehangen om naar de Mia's te kijken. Black Box Revelation won verdiend de Mia voor doorbraak en hun stuntelige acceptance speech maakte het erg schattig allemaal.
Spijtig dat er een doodgravers sfeer in de zaal hing. Barman van Deus heeft zich gedragen als een verwend kind en de het stereotiep van de arrogante Antwerpenaar terug uit de vergeetput gehaald. En huppelkut Sandrine vond het nodig terwijl ze zelf een Mia uitrijkte om haar producer te pluggen. Op het laatste vond Axelle Red het ook nog nodig om zich te excuseren dat Ayo Technology beste song gewonnen had. Wie denkt die trut wel dat ze is? Ik zeg niet dat ik het juist vind dat een cover als beste song verkozen wordt. Maar Miss Niche moet haar bakkes houden en van het kaartje lezen.
Zaterdag was cool, zondag was ongelofelijk. Meer nieuws volgt.

zaterdag 7 februari 2009

Test voor de schoonpapa


Vandaag zijn we eens aan het kijken of we de parochie van Schriek in de blogosfeer kunnen krijgen!

vrijdag 6 februari 2009

TGIF

Wat een week zeg! Ik verzuip in het werk, maar het is nog plezant! Klein beetje masochistisch eigenlijk :) Deze avond zijn het de Mia's, ik verwacht dat Black Box Revelations er wel ene krijgt. Zaterdag ga ik isoleren en zondag is het dag van de ambachten! Jullie zijn allen welkom in Wezemaal.

woensdag 4 februari 2009

Foto van de week


Kristin!

Dakman

Guido is onze dakman. Dakman saved the day, today.

Lach, frons, goed,... ziedewel?

Poulains

Zeg. Hedde dees al gezien? Man-ne-ke.
De keuze van Tim Vanhamel, dames en heren.

De mens is zelf een beest op het podium, maar als dit een ingetogen stubru sessie is, dan moet ik hen zo snel mogelijk ergens live gaan zien.

EDIT: al die poulains zijn kwenihoegoe! The Hickey Underworld zit er ook tussen. Future words? Future Hits ja!

Water

Soms een zegen, meestal een vloek. Gisteren is ons raambeslag beginnen wenen. De dakgoot die er boven op ligt heeft ergens een gaatje en het water is gisteren door het nieuwe beslag heen geraakt. Er is voorlopig niets kapot, de dakman komt deze namiddag de korniche repareren. Die korniche vliegt er af en er komt een zinken goot voor in de plaats. Ik ben die kleine probleempjes met die korniches beu.
Anyhoo, het beslag begint te wenen, ik spring in mijn werkbroek, pak mijn ladder en kruip op de kleine zolder met mijn werflamp. Alles was daar droog, dus dat is een meevaller. Ik blijf er wel bij: de vorige eigenaar had geisoleerde platen moeten gebruiken voor het dak van de keuken, de condens zit overal. Moet ik is hard over nadenken hoe we dat gaan aanpakken. Gyproc kan veel opnemen, maar het is geen spons :)
Huiseigenaars weten het: de goden lachen, de goden fronsen, maar alles komt goed.

dinsdag 3 februari 2009

Een vraag op Dinsdag

De specialisten die de kwestie Fortis moesten doorlichten zijn klaar. Op Ă©Ă©n week tijd in plaats van de vooropgestelde 4 weken. Hun bevindingen hebben nu blijkbaar de gerechtsgang ondermijnd.
Hallucinant. Ik dacht dat ik tot nu toe redelijk goed doorhad hoe de vork in de steel zit, maar sinds de Standaard van vandaag heb ik besloten om er geen letter meer over te lezen. Ik kan het echt voor geen meter meer volgen.

Obama heeft besloten Guantanamo te sluiten en Europa heeft meteen gezegd dat ze met de detainees niets te maken wil hebben. Begrijpelijk, maar iets te vroeg gereageerd om de uitroepen van onrecht in het verleden te verantwoorden. Obama sluit een deal met zijn congres om het (en dat is mijn term) reparatieplan erdoor te krijgen, zodat de falende Amerikaanse economie lucht krijgt. Meteen wordt hij door Canada en Europa beschuldigd van Protectionisme. Nogal kortzichtig, als je het mij vraagt. Maar dat doet gelukkig niemand.

Vincent wordt papa.


Welk van de drie is het belangrijkste?

maandag 2 februari 2009

Wereldkampioen

We zijn blij dat het een Belg is.
Maar daar blijft het dan ook bij.

Weekend Review

Vrijdagavond heeft de VTSM de top drie gehaald! Het was moeilijk, maar we hebben ons fantastisch geamuseerd. Goeie kwis, veel muziek. Op een gegeven moment lagen we uit de top 5, maar we zijn er met veel moed terug ingeraakt. Aangezien de kwaliteit van de ploegen dit jaar zijn we zeer tevreden met het resultaat. We hadden ook een Brusselse delegatie bij onder de vorm van Laurent, die instond voor de Franse trash en algemene scheefzakkerij uit de jaren tachtig. Hij heeft ook op een gegeven moment Jo Vally kunnen herkennen terwijl niemand van ons enig idee had wie de vlotte zanger had kunnen zijn.
We hebben ons fantastisch geamuseerd, getuige onderstaande foto.
We zijn daarna in de Plaza in Baal nog gaan pinten drinken. Dat was erg scheef, maar erg leuk.

Zaterdag met een kleine kater uit mijn bed gekomen die me niet lang parten heeft gespeeld want er waren commisses te doen! Kostuums halen in Leuven, Colruyt, Metaleuven, glas wegdoen, naar den brouwer,... en 's avonds was het nieuwjaarsrevue! Kristin had een tijdje geleden in de Passe Partout een uitnodiging ervoor zien staan: alle Aarschotse burgers kregen een gratis kaartje en twee consumpties om naar Vlaamse schlagerzangers te gaan kijken. Steven's voorspelling: 50+ in kostuum kwam helemaal uit. We zijn snel naar de Loft gevlucht.

Zondag Hans, Stefan, Steven, Jordy, Sara, Nadine, Daisy en Isabelle over de vloer gehad. De eerste helft kwam naar het wereldkampioenschap kijken, de andere helft heeft op een hoopje in de bureau gezellig zitten doen. Iedereen was blij. Ze zijn allemaal nog spaghetti blijven eten. Lachen!