Analytics

donderdag 19 augustus 2010

Agenda

Misschien leuk om in je agenda te pennen:

Foto's: wijnfeesten 2008


Wezemaalse WijnfeestenOp zaterdag 28 augustus 2010 worden voor de zevende keer op rij de Wezemaalse wijnfeesten georganiseerd. Daarmee wordt een traditie uit de eerste helft van de 19e eeuw terug in leven geroepen. Wezemaal was in die periode gekend als wijndorp; niet minder dan 32 ha wijngaarden sierden de zuidflank van de Wijngaardberg. Vanaf 14 h. kan je bij verschillende wijnboeren genieten van een goed glas Hagelandse wijn. De wijnfeesten vinden plaats midden in het dorp van Wezemaal. Het concept heeft zichzelf al bewezen: je koopt voor 6 € een uniek wijnglas en je krijgt er een aantal degustatiebonnetjes bovenop.

Er zijn niet alleen wijnstanden maar ook kraampjes met streekproducten en ambachten (waaronder een messenmaker!). Men kan wandelen naar de wijngaarden, een bezoekje brengen in het “Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn” en ’s avonds is er nog een muzikaal optreden op het podium voor de kerk. De wijnfeesten duren tot in de late uurtjes.


Handwerkmarkt Aken
Het eerste weekend van september (4/9 van 10 tot 19 h en 5/9 van 11 tot 19 h) vindt de 34e ‘Handwerkermarkt’ in het Duitse Aken plaats. Deze markt herbergt een 200 tal standen / ambachtslieden die een uniek gamma aan handgemaakte producten aanbieden. Het is amper te verwoorden… Je vindt er onder meer artisanale penselen, juwelen, potten, smeedwerk, speelgoed, kledij, … en natuurlijk ook vlijmscherpe messen van verschillende Belgische en Duitse messenmakers (Alex Salsi, Tim Wagendorp, Arthur Bolz en Achim Wirtz delen er een stand). Je ziet er niet alleen de afgewerkte producten, maar ook het vakmanschap waarmee ze gemaakt worden tijdens de talrijke demonstraties. Een echte aanrader voor het ganse gezin. Meer info vind je terug op de officiële website: http://www.europamarkt-aachen.de/indexnl.html.


Open Monumentendag
Op 12 september is het ‘Open monumentendag’. Dit jaar staan de vier elementen in de kijker. Tim Wagendorp werkt rond het thema vuur en zal van 14 tot 18 h een smeeddemonstratie geven aan de Toren van Rotselaar (Torenhoflaan 67, 3110 Rotselaar). Je kan tijdens deze demonstratie met eigen ogen zien hoe met hamer en aambeeld een stuk staal wordt getransformeerd in een mes. Trouwens een unieke kans om de Toren van Rotselaar (foto) van dichtbij te bewonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Long ago in a galaxy far away.