Analytics

vrijdag 5 oktober 2007

Marginale Driehoek


Er is de laatste tijd weer heel wat te doen geweest over de Marginale Driehoek. Op Wikipedia werd het als volgt omschreven.

Marginale Driehoek op Wikipedia.org
De marginale driehoek is een volkse benaming voor het geografisch gebied in Vlaams-Brabant tussen Diest, Aarschot en Tienen, maar niet zelden worden gehuchten aan de rand ook gerekend tot de driehoek. Inwoners zijn vaak het onderwerp van spot in de stad Leuven en worden dikwijls (ten onrechte) gerekend tot de lagere sociale klasse.

Het stereotype omtrent de plaatselijke cultuur is dat zij vooral draait rond voetbal, het ombouwen ("tunen" van wagens en uitgaan waarbij de uitgaanstendensen gevolgd worden (gabberen, hakken, jumpen). Het jumpen (is trouwens groot geworden binnen de marginale driehoek, voornamelijk in de Stadsfeestzaal in Aarschot (ook wel 'De Zoal' genoemd) Meermaals per jaar wordt hier de Jump Release Party georganiseerd, waar de grootste Jump-DJ's van de lage landen hun muziek komen draaien. Ondertussen bestaan er reeds verscheidene variaties van het jumpen (french jump, duojump, etc). De jeugd heeft verder een voorkeur voor merkkledij, designerdrugs zoals ecstasy en is laaggeschoold, althans, zo wil het cliché.

De legende wil dat Napoleon voor hij de slag van Waterloo aanving alle manschappen verzocht die niet geschikt waren voor de veldslag (i.e. die te dom waren) om zich hier terug te trekken.


Ik ben er mee aan het zwanzen natuurlijk, maar er zit toch erg veel waarheid in dit alles. Aarschot is effectief het laatste bastion van de welgemeende tuning beats, grieten op Buffalo's en Johnny's op Wallaroo's. Maar aan de andere kant ook de thuisplaats van een gerenommeerd Mime-festival, een Cultureel Centrum dat alle contemporaine artiesten al ontvangen heeft, een stevig kamertoneel gezelschap en een hele rits aan kunstenaars. Roland Rens, om er slechts eentje te noemen heeft de helft van de stad voorzien van prachtig werk.

Nu, ik moet toegeven dat dit laatste niet zo opvallend is als die eerste puntjes en aangezien je toch een beetje uit de klei getrokken moet zijn om kleine stadjes te appreciëren heb ik voor al mijn medestanders een mooie wallpaper gemaakt. Say it clear, say it loud, wear the driehoek with proud! Ik woon in de hoofdstad van den Driehoek en het is daar leuk! Nah. :)

1 opmerking:

  1. Limburg doet ook nie onder:
    http://www.zelan.be/zelan/wtf/1960/Uithalen_de_voorloper_van_jumpen.html

    BeantwoordenVerwijderen

Long ago in a galaxy far away.