Analytics

woensdag 21 januari 2009

Wereldkampioenschap

Het komt er weer aan. Het stevent op ons af zoals de ijsberg in 1912. Het is onvermijdelijk. De groten der aarden gaan weer schouder aan schouder moeten staan, voorwiel op de lijn, als de briesende stieren van Pamplona, net voor de Corrida begint. Het zal spannend zijn.

Ik durf geen pronostiek maken, maar ik denk dat de glorie, de bloemen en de truien onder Stybar, Nys, Albert en Boom verdeeld zullen worden.

dinsdag 20 januari 2009

Tis dinsdag

Gisterenavond naar Tim geweest om mijn keukenmes verder te polieren. Had ik al verteld dat ik er ondertussen nog een afgewerkt heb? Dacht van niet. Ondertussen aan mijn tweede stuk bezig. Gaat lekker. Ik heb wel weeral in mijne vinger gesneden, maar dat nemen we er graag bij.
Soit.
Vandaag de inauguratie van Obama. De mens heeft zich een rol op de hals gehaald die zijn frêle schouders moeilijk gaan kunnen dragen. Zijn catchphrase was 'Change', maar dat betekent niks, of alles, hangt er vanaf hoe ge dat bekijkt. Voor mij betekent change: stoppen met hun koloniale drangen, voor anderen zou dat kunnen betekenen dat Macdonalds nu een fatsoenlijke hamburger moet beginnen serveren. Ik weet het niet.

Hoe langer je nadenkt over Amerika's buitenlandse politiek hoe duidelijker het voor mij wordt dat al hun overzeese oorlogerij gebaseerd is op een drang tot kolonisatie. Elke natie heeft dat op een moment doorgemaakt, noemt het landelijke puberteit. Het verschil is wel dat toen Spanje, Portugal en onze eigen LeoII de boot opgingen het zwaarste geschut een gietijzeren kanon was dat op een driemaster half de wereld moest rondgezeild worden (ik veroorloof me hier enige dichterlijke vrijheid) nu Amerika in haar puberteit verzeild geraakt is (olie, gas, kolen, rubber, ... als drijfveer)is het arsenaal al wat uitgebreider geraakt.

Ge kunt u nog wel de vraag stellen: wat is beter? Exotische ziektes of een .9 in uw gat? De inca's hadden dat laatste gekozen denk ik.

maandag 19 januari 2009

Afkorting van de week

M.V.O: maatschappelijk verantwoord ondernemen.

MVO is een principe dat stelt dat elke onderneming zijn verantwoordelijkheid op wereldvlak moet nemen en een goede corporate citizen moet zijn.

zondag 18 januari 2009

Saint Amour


Ik had daarnet gezegd dat ik nog een glaasje rode wijn ging drinken he? Wel ondertussen heb ik al een flesje gekozen. Ik weet dat het eigenlijk not done is om over wijn te praten als ge er eigenlijk niet zoveel van kent. En ik beweer er ook helemaal niet veel van te kennen. Maar het weinige wat ik weet, is meer dan genoeg! Ik heb ondertussen een kelder en een de zeldzame wijndegustaties die ik meegemaakt heb, hebben er voor gezorgd dat het zo goed als vol zit. Vanavond staat er een Appelation Saint Amour - Château Bonnet 2006 op het programma. Een fantastisch mooie wijn uit het Zuiden van de Bourgogne. (Waar de Beaujolais, Chénas en Juliénas ook vandaan komen) Hun catchphrase is: "expression du terroir" en mijn god, hebben ze gelijk zeg! In onze kelder is het steeds 14 graden en dit wijntje kunt ge zo uit de grond trekken en opdrinken. Ongelofelijk lekker ding. Een van de flessen die ik op de wijnproeverij van Barik in Vilvoorde op de kop heb getikt. Ik denk niet dat je hem nog lang in het rek moet laten liggen want hij is perfect op dronk. Proost!

Foto van de week


Tijdje geleden toch? Iese de Gino!

weekend review

Vrijdag gekwist met zijn broer en zijn vriendjes. We zijn net niet verloren. Gisteren met mijn geliefde Vermeylens naar Oostende geweest. Gisterenavond bij mijn schoonbroer gehangen en op de WII gespeeld. Vandaag naar de cross gekeken (fuck you Vervecken) en gewerkt. Kristin is ribbedebie dus nu nog wat Deadliest Catch, een glaasje rode wijn (ik denk ofwel ne Pomerol of iets Zuiders, ik weet het nog ni) en misschien wa warcraft.

Ik moet dringend ne Wii gaan kopen, maar ik mag ni van Kristin. Ik ga het achter hare rug toch doen denkik! Hahahahaaaa! hahaha!

Dag van de Ambachtenn / Feestgalanterieën


Vorig jaar heb ik hem gemist omwille van een myriade aan redenen. Op 8/2/9 is het weer dag van de Ambachten. Het collectief "Feestgalanterieënn" waar den Tim ook inzit, heeft een mooie route die je op de dag van de ambachten bij elk van de kunstenaars langs doet lopen. Sensei omschrijft in de nieuwsbrief zo:

Beste mensen

Op zondag 8 februari vindt de 3e editie van ‘de Dag van de Ambachten’ plaats. De 6 kunstenaars van de Feestgalanterieën stellen die dag hun ateliers open tussen 10 en 17 uur. en Een unieke kans om met eigen ogen een fotografe (Fie Vandevin), juweelontwerpster (Veerle Deneef), hoedenmaakster (Anke Tacq), bloemiste (Hilde Pollet), lichtkunstenaar (Erik Reynders) en messenmaker (Tim Wagendorp) aan het werk te zien. De ideale mix voor het ganse gezin.

Ikzelf voorzie tijdens de dag van de ambachten doorlopend smeeddemonstraties. Daarnaast kan je kennismaken met de verschillende facetten van het vervaardigen van een handgemaakt mes. Joeri Rottger van wijngaard Den Houwaart geeft jullie de mogelijkheid om tijdens de smeeddemonstraties een lekker glaasje witte of rode Hagelandse wijn te proeven.

Vriendelijke groeten en tot op 8 februari

Tim


Als het al geschreven is, moet dat niet opnieuw gebeuren. Tim heeft me gevraagd om achter de smis te kruipen om wat voor animatie te zorgen terwijl hij zijn gasten ontvangt. Er komt toch een goei 250 man langs op zo'n dag. Jullie zijn natuurlijk allen meer dan welkom.

Ze maken elk jaar een flyer met een foto van hun allen erop, dit jaar is het naar mijnn bescheiden mening een pareltje.

dinsdag 13 januari 2009

Womanizer

Lily Allen lacht met Britney haar bakkes. Altijd leuk.



Klinkt beter dan het origineel :)

Weekend review

Vrijdag pintelieren in de loft, zaterdag met Kristin de Bergstraat voor schoenen gestroopt (ze heeft drie paar gekocht) en 's avonds Twilight gecheckt. Zondag was het familiefeest bij Saar en Stefan thuis. Ik moet dringend ne WII hebben.

Hoogtepunt was ons bezoekske aan het 'Meer van Rotselaar' Het was helemaal bevroren en voor de eerste keer in zeker 10 tien jaar ben ik van het ene uiteinde naar het andere gewandeld.

maandag 12 januari 2009

Lest we forget

Lest we forget, my dear dear friends. Spring is nigh. Listen to G Love, Jack Johnson and sing for the Rodeo Clowns.

Twilight




Kristin en mijn zusje Sara waren een tijdje geleden naar Twilight gaan kijken. Een film over vampieren met Robert Pattinson (lees: Cedric uit Harry Potter) en Kirsten Stewart (lees: ?).
Ze waren beiden compleet ondersteboven van de film. Ondersteboven. Ik heb geen van de (drie) Vermeylen vrouwen ooit zo schuin en scheef gezien. En dat is echt geen grap.
Daarom wij (lees: Nadine, Saar, Kristin, Salaatje en mezelf) terug naar de UGC om Twilight nog even te checken.
De vier meiden waar ik mee op de baan was, waren wederom compleet ondersteboven. Voor mij is het vooral de muziek die een stevige indruk naliet. Paramore schreef de titelsong "Decode" en is van het type emo-muziek waar onze Isabelle (lang, blond, getrouwd met Hans, fan van Evanescense) doorgaans wild van gaat. Niet dat ik dat niet kan smaken, het is gewoon dat ik er om een of andere reden niet in contact mee kom. Soit. Ga de film met uw geliefde zien en laat u helemaal onderdompelen in de verboden liefde tussen een vampier en een chick van 17. Ge gaat er beter van worden.

In ieder geval, ik maak de schijf plaat van de maand om dat de stem van die griet (ik denk dat ze Hayley Williams heet, maar ik ben te lui om het op te zoeken) hypnotiserend is.

Mega Mindy

Mijne sensei Tim en mezelf delen een nogal vreemde smaak in humor. Vandaar dat we de vederhamer die nu bij 's mans eigendom behoort naar Free Soufriau's alter ego vernoemd hebben. Een plan tot roze verf is reeds geformuleerd.
Degene die me goed kennen weten dat heel het smeed verhaal om verscheidene redenen erg belangrijk voor me geworden is en dat sommige figuren in die wereld daardoor ook (en niet alleen door mezelf) een sterrenstatus toegedicht worden. Voor de niet-ingewijde is het onderwerp waarschijnlijk even spannend als redox reacties, voor de ingewijde (lees: Sam) is het fokking kerstmis op onderstaande foto. Aan mijn rechterkant de reductor Mattias Zwissler, aan mijn linkse de oxidator Achim Wirtz.
Twee van de originele crew die de grootste billet damast ooit, gemaakt hebben. Voor de mensen die iets van Warcraft kennen: hun blacksmithing staat op 450.


Kijk vooral naar de wazige blik in de ogen van Tim op onderstaande. De baas heeft een goede aankoop gedaan.

dinsdag 6 januari 2009

MNM


Ik heb er weer een mening bij, deze keer over MNM. Ik ... vind...het...aaargh...aaaaaargh....pijn....aaaaaaauw...vind.....aaaaaaaaaarrgh.........leuk!

Zo. Ik heb het gezegd. Het is eruit. Pak van mijn schouders. Sue me.

Wel vreemd is het feit dat Peter zijn grote Ochtendshow met format en al overgenomen is. Hij plagieërt zichzelf een beetje. Verder alles ok.

Gelukkig nieuwjaar

Mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Ik heb er geen idee van hoe het bij jullie zit, maar buiten een soberder leven heb ik weinig goede voornemens genomen. Er is een hoop gebeurd de laatste tijd: reis, ramen en deuren, de val van een regering, mijn eerste afgewerkt mes, een veerhamer, een fantastische kerstperiode, een kerstjumping (met bijbehorende tractor race) en de eerste sneeuw. Het leven is mooi en het lijkt er op dat het nog beter gaat worden. Ik hoop voor jullie net hetzelfde.