Analytics

vrijdag 30 november 2007

Kerstlijstje II

Ik heb vandaag ontdekt dat ik alle nieuwe spelletjes dus niet op mijne pc kan draaien. Dus Call of duty 3 en MOHA 3 asjeblief :)

De Huisbaas

Gisteren zijn we eindelijk bij onze huisbaas geraakt om hem mede te delen dat we de woonst gingen verlaten. De mens was geëmotioneerd, maar nam het erg goed op. Hij was echt blij voor ons. Maar zag zichzelf al terug potentiële huurders ontmoeten. Daar zijn we dan ook weer vanaf :)

De tijdloze


Het is weer tijd voor StuBru's onnavolgbare tijdloze. Hier mijn lijstje!

donderdag 29 november 2007

Glaswol

Deze nacht heeft iemand glaswol langs mijn neus in mijn sinussen geduwd en dan met een hamer op mijn hoofd geslagen. Dat is de enige mogelijkheid.

dinsdag 27 november 2007

Beowulf



Het enige wat ik in de vorige week over Beowulf gehoord heb in de afgelopen weken was dat je de film ook in 3D kon gaan bekijken. Maar ik had er niet meer bij stilgestaan toen Benny, mijn filmvriend me gisteren vroeg "wanneer we diene Beowulf gingen bezien." We zaten rond kwart voor acht diezelfde avond in de Kinepolis aan de bond. Het is wat vreemd om met een 3D brilletje in de Kinepolis te zitten (je waant je meteen in bobbejaanland), maar eens de boomtakken je oren net niet raken is dat allemaal snel vergeten. De film is compleet uit CGI opgebouwd, de acteurs zijn gescand, in de computer ge-upload en dan door motion capture tot leven gebracht. Jamiroquai zong al over Virtual Reality, de mens kan wel eens gelijk krijgen.
Soit.
Het verhaal kennen we allemaal: Beowulf, de dikke scandinavische held, knalt de demoon Grendel bij elkaar en breekt zijn poot eraf om vervolgens Grendel's moeder een nieuwe welp te bezorgen. Zemeckis is erg dicht bij de originele sage gebleven, maar koos ervoor om alle allegorieën achter te laten en volledig voor de actionpackedness te gaan. Heb ik op zich geen problemen mee. Maar als je dan toch al een film hebt waar het medium op zich (3D en digitaal remember)in zulk een massa-applicatie al revolutionair is, waarom het verhaal dan niet wat meer eer aan doen? Is dat nu zoveel gevraagd? Om samen te vatten, Beowulf is een erg leuke film, hoewel ik vrees dat zonder het 3D gedoe er van Beowulf nog weinig blijft rechstaan. No pun intended.

Bonde Do Role


Ik hoor vandaag dat een van de beste Booty Bass groepjes op splitten staat. Voor wie zich Rio Baile Funk nog herinnert, check Bonde Do Role 's myspace voor ze offline wordt gehaald ;)
Voor de liefhebbers wel. Wees gewaarschuwd.

Kerstlijstje


Hebben jullie het elk jaar ook zo moeilijk om te antwoorden wanneer je closest and dearest je vragen wat je voor kerstmis wil? Ik wel! En dit jaar heb ik er voor gezorgd om niet verrast te worden. Een maandje of twee geleden ben ik mijn kerstlijstje dan maar begonnen. De enige tip die ik je kan geven voor een goed kerstlijstje is dat je zo materieel mogelijk moet zijn. Shallow is the key! En dan komt het vanzelf!

Wat staat er op het mijne?

- Nintendo Wii (ge weet maar nooit)
- Call of Duty 4 (oh yeah baby) of Medal of Honour Airbourne (oh yeah yeah baby)
- Alim de leerlooier 2 (strip)
- Ithaq 3 (nog meer strip)
- Dez Mona - Moments of Dejection of Despondency (twee man met respectievelijk een contrabas en een etherische stem)
- The Maxx Longplayer (alleen al Disco Volante van Ida Engberg maakt die plaat de moeite! Check zeker eens de minimix die DJ class er van gemaakt heeft!
- Urbanus Vobiscum (hittentittenhittentittenhittentitten)
- Hofi hamer ( Redelijk hardcore gereedschap)
- Tom tongs (nog meer hardcore gereedschap)
- squashballekes
- Het Rad des tijds 10 - Viersprong van de schemer ( Die fantasy titels zijn erg scheef, maar errug leuk)

etc. :)

Plaat van de maand


Als plump Dj's een bijna plaat van de maand was, dan is Justice met Waters of Nazareth het helemaal. Ik hou wel van de Erol Alkan remix. Smaakt een beetje naar Nutella.

donderdag 22 november 2007

Geni


Hebben jullie dit al gezien? Het is een erg leuke site waar je op een zeer gemakkelijke manier een stamboom kunt maken. Je kan je familieleden ook uitnodigen zodat zijn op hun beurt hun deel van de boom kunnen vervolledigen. Zeker eens bekijken!

Rooie bollekes

Vandaag is het weer een van die dagen dat alles in de soep draait. Ik heb vandaag al zoveel stommiteiten uit gehaald dat ik met mijn rooie bollekes drie keer met vier op een rij kan winnen.

Maar verder gaat alles goed.

dinsdag 20 november 2007

Jeugdsentiment by proxy

Niet zo erg lang geleden heb ik wat last gehad van chronische nostalgie. Mijn homeboy Litrik heeft als gevolg daarvan the definitive summary opgesteld. Zeker te bekijken.

Lit, nog succes gewenst trouwens. Komt helemaal goed, ga je zien.

Kindjes

Misschien was het jullie nog niet opgevallen, maar rechts op jullie schermen staan er de links naar de incrowd. Nieuwe toevoeging: de babyblog van Laurent en zijn vrouwtje Siggie. Ga eens een kijkje nemen, de mens geeft auto's weg :)

Een baardig mens minder

Het is misschien niet zo belangrijk. Maar wij baardigen zijn een lid kwijt. Ik zal zijn naam niet noemen, want eens zulk een beslissing genomen werd is zijn naam voorgoed verloren.

;)

maandag 19 november 2007

Japanse vriendjes



Vandaag best een lange dag gehad. Mijn twee Japanse vriendjes Kenigawa-san en Ogihara-san, respectievelijk Global Productmanager en European Productmanager voor Priport zijn afgekomen en we hebben fieldvisits gedaan. Vandaag 250 km gereden en 4 klanten bezocht, morgen staan er nog 2 op het programma. Ze hebben weeral geprobeerd me uit te leggen hoe het met de buiging en de -san zit, maar ik snap er voorlopig nog steeds de ballen van. Erg toffe gasten wel. Toch blijft het moeilijk om bij die jongens verder dan de oppervlakte te zien. Vanmorgen bijvoorbeeld stapt Oggi, die op de Ricoh hiërarchie onder Ken staat vooraan in mijn auto in, terwijl meestal de hoger geplaatsten vooraan gaan zitten.( Heb ik vorige keer ontdekt, maar ander verhaal:) maar blijkbaar is Oggi ouder dan Ken en mag hij daarom vooraan zitten. En ook! Ken zeg Ogihara-san tegen Oggi, maar Oggi zegt Kenigawa-kun tegen de Ken! Omdat hij jonger is! En hij hem graag heeft! Maar Ken staat boven hem! Ik vroeg hun hierover en de uitleg die er op volgde was onverstaanbaar. Dus heb ik maar vriendelijk geknikt en zijn zij verdergegaan met me vuile woorden in het Japans te leren. Een mens moet toch iets doen in de auto he? Ookiosewada!

Weekend review

Dit weekend hebben we een beetje van alles wat gehad. Vrijdagavond hebben we de kleine Mil bezocht, het zoontje van Leen en Kristof. Mega leuke kleine, ongelofelijke bos haar! Hij heeft zich een beetje laten horen, maar niet teveel zoals het de gastheer van een zichzelf respecterend babybezoek betaamt. Hans en Isa waren mee en ze hebben achteraf op café hun huis-plannen uit de doeken gedaan. Hans had zelfs in karton een maquette gebouwd. Grondig, indeed.
Zaterdag Steven en Daisy over de vloer gehad en samen achteraf naar de fuif in Betekom geweest. Ik was van plan een zeer, zeer, zeer korte acte de présence te doen en één pintje te drinken.... ik lag om 6 uur in mijn bed. Niet echt al te veel gedronken, maar vreemd genoeg kon ik zondagochtend ineens jumpen. En dat kon ik daarvoor niet. Ask anyone.
Zondag weer de hele dag in de bossen achter Chauntea gehangen. Summiere samenvatting van anders erg leuke en volle dagen.

Heb ook net gehoord dat Dana weer naar de beschaving is teruggekomen. Welkom thuis!

dinsdag 13 november 2007

Meer muziek


Princess Superstar heeft onlangs voor Luc 'De vliegende Hollander' Janssens een mix in elkaar geflanst. Hier is de link naar zijn kermis in de lucht MishMash.

Spoel naar 6 minuten voor: Riot in Belgium- La Musique. Te scheef!

De tracklist:

Justice- BEAT TEPR- Minuet Jacuzzi (Data Remix)
Busta Rhymes- Touch it (Diplo Remix)
Larry Tee & Princess Superstar –Licky (Herve Remix)
Roxy Music- Editions of You (Phones Remix)
Spank Rock- Bump- White Label
Spank Rock- Lindsay Lohan's Revenge
Tomboy- Fancy Footwork vs. Shake that ass bitch!
Pink Grease- Carlights (Cajuan Remix)
Riot in Belgium- La Musique
Passions-Emergency
Princess Superstar- Ghostbusters
Basement Jaxx- Hey You (Switch and Sinden Remix)
Jesse Rose- You're all over my Head
Punks Jump Up- Dance to our Disco
Trash Fashion- It's a Rave Dave

maandag 12 november 2007

Plaat van de maand

Plump DJ's - 'System Addict' Is een erg leuke plaat. Misschien niet meteen bij Peter of Tomas, maar zeker in Fridaynight switch. Ik weet niet of ze de titel plaat van de maand verdient. Comment me om te zeggen wat je er van denkt.

Stardust


Vorige week ben ik met mijn vrouwtje nog eens naar Mechelen geweest. De gezelligheid van Utopolis blijft toch mijn voorkeur wegdragen boven het strakke consumptie fort Kinepolis. Film in kwestie: Stardust.
Aan coryfëen geen gebrek: Michelle Pfeiffer, Claire Danes, Sienna Miller, Sarah Alexander, Rob De Niro.
Toevallig genoeg allen acteurs die al een tijdje niets meer van zich lieten horen en nu hun mega-comeback maken met een zeer goed gelukte feel-good movie. Stardust is magische fantasy, een stijl die door de Harry Potter reeks tot haar hoogtepunt gebracht werd. Mooie mensen, mooie decors, mooie muziek en romance, alle ingrediënten zijn er om de bioscoopganger het gevoel te geven dat ook voor hen avontuur achter de hoek zou kunnen liggen.
Het verhaal echter, is flinterdun en qua acteerprestatie steekt Robert DeNiro Michelle Pfeiffer naar de kroon. Claire Danes is terug van weggeweest, leuk om haar weer in zulk een rol te zien, na de draak die T3: Rise of Machines was. Ik moet toegeven dat ik Shopgirl, stage beauty en the Evening niet gezien heb. Kijk wel uit naar The Flock waar Danes het nog eens gaat proberen.
Soit, als je op zoek bent naar een leuke film, waar je achteraf een goed gevoel aan overhoudt en je bent zo'n fantasty aap als ik, dan moet je stardust zeker gaan kijken. Al was het alleen al maar om Rob DeNiro in een kleedje te zien!

Hete hangijzers

Ik kreeg vandaag een mailtje met de volgende link. De site heet 'nouvelle revolution' en is een pamflet voor de Franstalige separatistische beweging. Ik heb het met veel plezier gelezen. Het is een geruststelling dat er aan beide kanten van de taalgrens idioten rondlopen.

zondag 11 november 2007

Gembloux


Als afsluiter van deze zondagse foto reeks: Gembloux 2007. Ik heb nog nooit zoiets bij elkaar gezien. De samenkomst van geniale messenmakers was een absolute inspiratie voor me. Kleine sfeerfoto.

Ricoh Pokert


Hardcore...

Fam-Lay


Ester en Vincent hebben ons overtlaatst verblijd met hun aanwezigheid. Toch nog een foto'tje van gemaakt.

Foto van de maand


Ik had het beloofd, maar ik kwam er maar niet toe. Ik heb net mijn camera helemaal leeggemaakt, de foto's opgekuist en gecropt... er volgen er straks nog.

vrijdag 9 november 2007

Foto van de week


De nieuwe vlag van Bengolië, de stadstaat die mijn collega Benny van Wilsele wilt maken.

donderdag 8 november 2007

One of those days.

Kennen jullie dat? Zo van die dagen dat je 's avonds thuis komt en je je niet meer voor de geest kan halen hoe je precies door de dag geraakt bent? Vandaag was zo'n dag. Gekkenwerk. De wereld draait door en mijn hoofd loopt om. Gelukkig zit ik samen met Kristin op de draaimolen. :)

Cuba II

Attenborough is technische problemen tegengekomen.

Hola a todos,

Ik had een geweldig mooie en lange email geschreven over onze avonturen in Cienfuegos en Trinidad, maar de internet verbinding heeft ze opgeslorpt!
Aaaarghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dan maar in een notendop:

- vlucht naar Santiago afgelast wegens Noel
- dan maar met de bus naar Cienfuegos
- overnacht bij Jose en Rene (schitterende foto's, want Rene dringend op zoek naar buitenlandse vrouw!)
- nu in Trinidad bij Rafael y familia
- gaan hiken in El Cubano, met de catamaran naar Cayo Blanco en met het busje door de Valle de los Ingenios
- morgen richting Santa Clara, ciudad del Che

Misschien komt de vorige mail ook nog wel door, maar ik zou er niet op rekenen. Cuba en persvrijheid, en bijgevolg goede internetverbindingen, zijn geen al te beste combinatie.

Groetjes,
Dana

woensdag 7 november 2007

dinsdag 6 november 2007

Nieuwe rubriek!

Gouwe ouwe dan maar?

Deze keer: PAR-T-ONE, een Punk-House groepje uit Italië. Ze hebben een hitje gehad met een remake van INXS' "Just Keep Walking". Ze remixten het in het wondermooie: "I'm so crazy".

Voor de liefhebbers!

Vanalles gebeurd

Ben even weggeweest.

Vorig weekend zijn Kristin en ik naar Téteghem geweest in Frankrijk. Onze bon van weekenddesk even opgebruikt. Was heel errug leuk. Broebelbad, Michelinster restaurant, Crépes Bretons, cider. Ook nog gesmeed en mijn laatste ding afgewerkt. Foto's volgen!

donderdag 1 november 2007

Cuba

Mijn homegirl Dana zit in Cuba. Het kind schrijft als Attenborough. Lees haar avonturen hieronder:

Queridos padres/amigos,

Eindelijk het eerste mailtje vanuit Cuba!

We zijn hier zonder problemen donderdagavond aangekomen en met open armen ontvangen door Aleido, onze gastheer in onze allereerste casa particular.
Onze kamer is super groot met living, eetplaats, badkamer, een mini flatje eigenlijk. De inrichting is ook de moeite: overal plastieken bloemen, knalrood salon en foto's van Aleido zelf aan alle muren.
Grappig, vooral als je weet dat hij very gay is en rond paradeert met een shortje van hotpants formaat en een verblindende glimlach op zijn gezicht. Ik denk dat de man zijn pensioen in zijn tanden heeft zitten, want ze zijn bijna allemaal van goud! Maar hij is vriendelijk en behulpzaam, heeft goeie tips voor restaurantjes en behoedt ons voor de geslepen truukskes van de Cubaan in de straat.

Wanneer we ons vrijdag voor het eerst de stad in wagen, valt in eerste instantie vooral het modebeeld op. De legging is zowaar ook populair in Cuba, maar dan wel bij voorkeur in fluo spandex. De latina's hebben hier duidelijk geen probleem om hun al dan niet proportionele achterwerk in een spannend spandex broekje te wurmen. In combinatie daarmee dragen ze bij voorkeur een al even spannend half doorschijnend topje. We proberen zoveel mogelijk fashion kiekjes te schieten zodat jullie in Belgie straks kunnen meegenieten van deze toch wel intrigerende trend.

Qua vriendelijkheid van de Cubanen kunnen we ook niet klagen, alleen ze zijn verdorie voor geen meter te vertrouwen. Om de haverklap word je op straat aangesproken door mensen die je - goed van inborst als ze zijn...ahum - willen meetronen naar een optreden van de Buena Vistas. We zijn hier bijna een week, maar de Buena Vistas hebben we nog steeds niet gezien! Het is gewoon een manier om toeristen mee te lokken naar een bar, een paar mojitos te drinken (waarop ze ongetwijfeld commissie krijgen) en je trachten te overhalen een doosje sigaren te kopen in ruil waarvoor ze zelf een doos melk krijgen. Ondanks de waarschuwingen van Aleido zijn we natuurlijk 1 keer in de val gelopen, maar een ezel stoot zich geen 2 maal aan dezelfde boom en dus doen we nu gewoon een praatje met de mensen en van zodra ze doorhebben dat er niets te rapen valt, laten ze je gerust.

Eergisteren hebben we een uitstap gemaakt naar de provincie Pinar del Rio. Een prachtige groene streek die vooral bekend staat om zijn tabaksplantages.
Uiteraard hebben we een sigarenfabriek bezocht, maar man man die dingen zijn kostig. Bijna EUR 400 als je een volledig kistje wil kopen. En aan de prijzen is niks af te bieden, die zijn vastgelegd door Fidel & Co. Ik heb me dus wijselijk bij 3 exemplaren gehouden:
1 Montecristo, 1 Romeo & Juliet en 1 Cohiba. Die zullen eens in Belgie eerlijk verdeeld worden tussen el papa, el cristiano y los amigos!

De prijzen zijn hier in het algemeen trouwens een stuk hoger dan in India. Dat veroorzaakte aanvankelijk een beetje en financiele shock, maar we hebben ons ondertussen aangepast aan de gang van zaken.

Gisteren hebben we een uitstapje gedaan naar Soroa met de jeep. We hadden deze excursie geregeld via een reisagentschap in een hotel en bleek dat we een beetje een vip tour geboekt hadden. We hadden namelijk 2 gidsen voor ons alleen: Inti en Ray. En het moet
gezegd: het waren nogal de mannen! We hebben ons echt super geamuseerd en het voordeel van zo'n gids is dat die je tenminste niet constant probeert op te lichten en open over het land en het regime spreekt. Inti (betekent zonneschijn) had zelf ook al wat van de wereld gezien, wat vrij ongewoon is voor een Cubaan.
Hij had 2 jaar op een cruise schip gewerkt en was daardoor duidelijk wat wereldser dan zijn kompaan.
Samen hebben we zo'n beetje getracht de 'woeste'
Cubaanse natuur te temmen: we hebben een stevige wandeling gemaakt door bossen en rivieren - waarbij ik als enige eens niet onderuit ben gegaan op de gladde bospaden, waarvoor dank aan de hombres - en zijn gaan zwemmen in een waterval. Water was wel een beetje aan de koude kant, maar ik heb het niet aan mijn hart laten komen en een heerlijk plonsje gemaakt. Johan is met zijn verkoudheid (ik vraag me af waar die jongen die verkoudheden blijft halen!) aan de kant gebleven.
's Middags hebben we geluncht in wat vroeger een buitenverblijf van de Fidel was. Toevallig was er die dag net een gastronomisch feestje aan de gang waarvan wij mochten mee genieten. Maar in alle eerlijkheid, hoe lekker het ook was, na 3 dagen cerdo, moros y cristianos y bananas fritas heb je het zowel wat gehad met de national cuban dish. Maar het was gezellig en de mensen waren super gedienstig.

Op de terugweg naar Havana hebben de mannen mij in de auto wat typisch cubaans slang geleerd. Zo weet ik nu dat ze hier niet "vamos", maar "vamochando" zeggen en dat Gabriel Rios in cubaanse termen "mangon" is. Niet dat de Gabi hier bekend is ofzo, maar ik heb ze een staaltje belgische-puerto ricaanse pop laten horen op de mp 3. In Cuba blijkt naast salsa vooral reggaeton populair te zijn.

Vandaag is onze laatste dag in Havana. Morgen springen we het vliegtuig op naar de andere kant van het eiland, Santiago de Cuba.

Abrazo muy fuerte desde La Habana,
Dana