Analytics

maandag 31 december 2007

Happy Newyear!

Gelukkig nieuwjaar iedereen! Veel liefde, succes en vriendschap gewenst.

zaterdag 29 december 2007

Het Besloten Land

Striptijd! Vandaag bij het land langsgeweest. Ik had voor 40€ bonnen gekregen en die ben ik er maar eens gaan doorjagen.

Wat gekocht?

Hauteville House- Atlanta ( de laatste van de eerste cyclus Steampunk stripverhalen mét bijbehorende display case)
Dirkjan 13
Alim de Leerlooier 2 - Verdreven
Carhtago - De lagune van Fortuna
Een avontuur van Robbedoes en kwabbernoot - Het graf van de Rommelgems
De Duivels van Alexia 4 - Het salem syndroom
Ithaq 3 - Het geluid van de sterrend

Joy!

vrijdag 28 december 2007

Transformers


Transformers, een film van regisseur Michael Bay (die we nog kennen van The Island en Pearl Harbour)slaagt helemaal in zijn opzet. Welke opzet? De 26-jarige Transformers fans op het puntje van hun stoel te laten zitten. Wat een special effects! Wat een coole robots! Wat een actie! Wat een compleet gemis aan verhaal! Wat een knappe love-interest met dikke tetten! Je begrijpt al waar ik heen wil. Transformers is all package, no content, maar djiezes het is een film die de moeite is. Ik heb hem op DVD gezien, spijtig genoeg niet in de cinema. Paar minpuntjes toch: Bumbelbee is een Beetle, geen Mustang en als transformers transformen doen ze 'ki-ko-koe-ka-ki' en dat heb ik niet genoeg gehoord :)
Eindconclusie: pulp, maar erg zoete pulp.

donderdag 27 december 2007

Plaat van de maand


M.I.A - Paper planes. Errug leuk.



"All I wanna do bang bang bang and take you money."



Nog een wist-je-dat'je: Scala Ft. The Kolacny Brothers wordt nu ook al op BBC radio 1 gedraaid.

Nice.

woensdag 26 december 2007

Mijn Tandarts


Alles was oke! Joy!
Mijne tandarts is ook nog al ne technocraat. Dit is de eerste keer dat ik van op zijn bureau blog!

Weeral een discussie afgesloten



En zo staat de stand tussen Sam en Kristin op 0-2.

Prettige Kerstdagen

Happy holiday everybody!

Ik ben er doorgeraakt. Ik zou Feldene, Myolastan en vooral Kristin willen bedanken.

Hopelijk gaat het jullie allemaal goed.

zondag 23 december 2007

Lest we forget.





The Deftones, dames en heren. Eerste vid is het onnavolgbare Shut up and Drive, nummer twee: Bored. De Sound van de Deftones is vaak gekopieerd, nooit geevenaard. (Als iemand me kan zeggen waar de trema's moeten staan, graag.)

Auw II

Het gaat al wat beter. Dank jullie voor de aanmoedigingen.

Waters of Nazareth

Dit is wat dansmuziek moet zijn.

zaterdag 22 december 2007

Ontwerpje


Mijn eerste tekeningtje voor een getekend mes.

Filmnieuws


Ik heb het bij Litrik gelezen en ik moet zeggen dat ik het helemaal niet had zien aankomen. New Line Cinema en Peter Jackson hebben hun verschillen opgelost gekregen en Jackson zal 2 films voor New Line producen met als onderwerp, u raadt het al, de Hobbit.
Joy!

Maar dit is zeker zo leuk en hier gaat mijn haar al helemaal van rechtopstaan.

Auw


"Bij mij is het al meer dan een jaar geleden." My ass, ja. Het moet karma zijn. Vorige week probeer ik mijn broer nog een hart onder de riem te steken die met zijn poten omhoog lag en sinds gisteren zit ik in het zelfde schuitje. Mijn rug heeft donderdagavond opeens besloten om op vakantie naar de Malediven te gaan. En hij wilde duidelijk niet dat ik meeging. We waren weg met Stefan en Tine en de drank die er bij hoorde zorgde ervoor dat het allemaal draaglijk was. Vrijdagochtend rond half 7 daarentegen was de grap eraf. Dat is een understatement. Ik was klaar om in de Demer te springen. Kloterij.
Thea Van Crayenest, de rug-sjamaan van het huis Verhaegen had vrijdagochtend nog wat tijd voor me. Het verbaast me steeds weer dat om van pijn af te geraken, je nog een klein beetje meer moet verdragen. Elke ruglijder zal je hetzelfde zeggen. Het is nu zaterdagavond en na 4 uur in bad gelegen te hebben gaat het al wat beter. Wordt leuk voor de feestdagen.

dinsdag 18 december 2007

Squash


Het is even stil geweest rond het squashen, maar dat kwam doordat ik gedurende de laatste weken constant bijeengeveegd werd door de Steven. 4-0, 3-0,... als ik eens een setje pakte was het een uitzondering.
Daar is gisteren verandering in gekomen. 1-3, voor mij toch wel. Joy!
Nu, het is niet helemaal mijn verdienste. Mijn schoonbroer Stef zocht een squashpartner en zaterdag zijn we voor de eerste keer gaan spelen. De mens is een slang, hij speelt glad en snel en je weet niet waar hij gaat opduiken. Nadat hij me 4-0 had bijeengemept vertelde hij me dat hij elke bal die ik ging spelen kon voorspellen. Dus heb ik gisteren maar eens wat harder nagedacht. En het heeft gewerkt. Spijtig genoeg gaat den Eule nu voorbereid zijn. :)

maandag 17 december 2007

Weekend review


Eigenlijk een erg druk weekend achter de rug gehad. Het lijkt wel alsof ik moet gaan werken om bij te komen. Niets, maar dan ook niets, is minder waar.
Anyhoo, de rustigheid van vrijdag avond kon me in niet voorbereiden om de tornado die zaterdag was. Het begon met een kerstboom halen en het eindigde met een fantastische Poker avond bij Gino.
Man heb ik me geamuseerd daar, ge had er bij moeten zijn! Het feit dat ik zowat de helft van de tafel gecleaned heb, had daar ook wel wat mee te maken, maar dat was pas op het bittere einde en daarvoor was het ook al hilarisch.
Zondag naar het IJssculpturenfestival geweest met S und D. Was mega. Wel erg koud. ERG koud.

Plaat van de maand



Ik loop misschien een beetje achter de feiten aan, maar de keuze voor deze maand moet toch uit gaan naar Beirut met hun fantastische schijf Nantes. Op een of andere vreemde manier evoqueert de plaat een gevoel dat ik als zigeunerig zou omschrijven. Heb er geen andere woorden voor. Het lijkt wel alsof een hoop zigeuners rond het kampvuur zitten en hun oude muziek spelen. Leuk!

Hier de hit (een liveke, ik kon het niet laten):



en hier wat ik denk dat de follow-up gaat zijn (Elephant gun):


De muziek is absoluut fantastisch en de zang doet me denken aan de long lost days van Jeff.

Norio

Mijn homeboy Litrik heeft de grote stap gewaagd. Ik heb het er in een van mijn vorige posts al eens over gehad, maar de mens heeft de website nu ook officieel van de grond gekregen. Ziet er strak uit. Heb je een degelijke Freelance It-Boy nodig, check dan zeker www.norio.be . Ik sta er persoonlijk voor in.

vrijdag 14 december 2007

The Golden Compass


Gisterenavond na de kerstmarkt in Leuven The Golden Compass gaan bekijken. Voor mij de allereerste keer dat ik een film helemaal digitaal meemaak. De kwaliteit is beduidend beter, maar er zijn nog wat plooien glad te strijken. Ongeveer een halfuur into de film had de Dolby 5.1 duidelijk een probleem en leek het alsof we in een oorlogszone zaten. Werd wel snel opgelost.
Nu, de film.

The Golden Compass wordt voorgesteld met gekende catchphrase "From the people who brought you... now comes...." Vul hier 'Lord of the Rings' en 'The Golden Compass' in. NewLineCinema wil duidelijk geen one trick pony te zijn en probeert met deze film opnieuw een roman aan te passen voor het scherm. Spijtig genoeg mislukt hun poging compleet. De wereld wordt erg leuk geschetst en bij de start van de film lijkt het alsof je meegenomen wordt op een fantastische reis door een plausibele andere realiteit. Die ballon wordt erg snel doorprikt. Ik heb na mijn vorige reviews het verwijt te horen gekregen dat ik teveel spoilers schrijf, wel ik ga me deze keer inhouden. Laat ik gewoon zeggen dat ik nog meer character uitdieping heb gezien in Afghaanse lesbische porno films. En dan heb ik nog niks over het plot of het einde gezegd.
Wat wel erg leuk was, is de steampunk feel die gedurende de hele film doorgedreven wordt. Dat alleen al maakt het de moeite waard om de film toch te gaan bekijken.

Lachen met Sam en Tim

Geef een aap een camera'ke en zie wat er gebeurt.

woensdag 12 december 2007

Smis

Net terug thuis van bij Tim de meesterslager om mijn smiske te testen. Ze werkt! Morgen foto's!

dinsdag 11 december 2007

Lest we forget

Louis Neefs - "Wat 'n leven"

Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb
Dan begin ik er beslist eens aan
Aan ik weet niet wat, maar je zult zien dat
Iedereen er zal verstomd van staan

Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb
Morgen of een andere dag misschien
Dan doe ik eens echt iets waarvan men zegt
Nee, dat hebben we nog nooit gezien

Maar ik heb de hele dag toch al zoveel te doen
Eten, drinken, slapen, zoals 't hoort
Hele nachten dromen en dan moe zijn tot de noen
Enzovoort, enzovoort, wat 'n leven

Maar als ik eens vijf minuten tijd heb
Dan kan je er zeker van op aan
Dat ik op een keer, maar wie weet wanneer
Mogelijk eens aan de slag zal gaan

Maar ik heb de hele dag toch al zoveel te doen
Eten, drinken, slapen, zoals 't hoort
Hele nachten dromen en dan moe zijn tot de noen
Enzovoort, enzovoort, wat 'n leven

Maar als ik eens vijf minuten tijd heb
Dan kan je er zeker van op aan
Dat ik op een keer, maar wie weet wanneer
Mogelijk eens aan de slag zal gaan

Queens of The Stone Age

Op 2 maart volgend jaar komen Queens of the Stone Age hun nieuwe plaat nog eens voorstellen in België. Ik dacht in de Lotto Arena. Ben te lui om het even te checken. "Waarom?", hoor ik je zeggen? Waarom? Omdat er al een fucking wachtlijst is! Dat is binnen een half jaar en de hele zaal is al uitverkocht. En ik weiger op een wachtlijst te gaan staan.

maandag 10 december 2007

Serj Toch



Daarnet op myspace music een live ding van Serj Tankian gezien. Het was toch leuker toen S.O.A.D nog bestond. Hierboven een gouwe ouwe, een van hun eerste. Voor de liefhebbers weer.

PS. RATM zou op Pinkpop spelen dit jaar. Zou dat willen zeggen dat ze op Werchter staan? Ik Tom Morillo gemaild, maar de prick antwoord niet.

zondag 9 december 2007

zaterdag 8 december 2007

My own, my precioussss...



Het is dan eindelijk zover. Ik heb mijn eigen propaan smidse! Ze is gemaakt van een Propaan fles en is opgevuld met keramische isolatiewol (om de warmte vast te houden). De brander is een eigen ontwerp van de maker, de spuitstukken zijn verwisselbaar: hoe groter de nozzle, hoe warmer de vlam. In dit ding kan je wootz stoken en damast wellen. Het is een beest.
Deze middag rond 13h vertrokken om Tim op te gaan pikken, we stonden rond halfdrie aan Achim's deur in Aachen. Achim's werkplaats in de kelder is pretty impressive, de mens heeft alles bij de hand, van impalahoorns tot diamanten (godshonest truth). Voor mij was Achim Wirtz tot voor vandaag nog Herr Wirtz, maar de mens is erg sympathiek en ook al is hij in de bladescene een legende, hij is zeer down to earth.
Normaal gezien maakt Achim voor newbies geen smidses meer omdat hij dan minder tijd heeft om messen te maken of damast te smeden, maar voor mij heeft hij een uitzondering gemaakt. Nice Nu, ik moet wel toegeven dat Achim en Tim super close zijn (Achim was Tim's getuige op zijne trouw) en ik denk dat dat ook wel wat in mijn voordeel heeft gespeeld.
Echt een mega dag vandaag.

vrijdag 7 december 2007

Vettige Vrijdag


Ik heb vandaag vakantie, maar op Ricoh is het feest! Onze chief Wim heeft aangekondigd dat vanaf vandaag elke vrijdag Vettige Vrijdag is. Wat houdt dat in? We laten Siggie bestellen bij den Dits in Woluwe (Merguez-Fromage, ne grote Bea en een worstenbroodje) en dan gaan we om de beurt halen. Het handige is dat omdat Nathalie van de Dits een vriendinneke van Siggie is, dat zij de grote rij mag voorsteken. Hihi :)

Liefde!


Mijne homeboy Gino is van het straat. En ze zien elkaar graag! Ik heb het gisteren gezien. Blijkbaar zijn ze al een tijdje samen, maar wilden ze het nog even stil houden. Ik wens ze alle geluk van de wereld! En goeie sex! En veel kinderen!

woensdag 5 december 2007

Een echte of een valse


Hierboven een beeld van hoe ik een kerstboom het liefste zie. Klein en van plastic. Kristin houdt niet zo van dat idee en vroeg me een polleke te maken om te zien wat jullie er van vonden. Hieronder zie je mijn artistieke impressie van Kristin's kerstdroom.

Tommeke Toch II

En de mens natuurlijk direct boos. Want zo'n semi-schandaaltje net voor de Kristallen Fiets kan toch niet productief zijn he? Gelukkig is het toch nog opgelost geraakt.

Tommeke toch

Vandaag gehoord dat Tom B. uit Balen een nieuw lief heeft. Het kind is 16. Hij is zo oud als mij. Liefde is blind, dom, smaakloos, doof,... maar toch... 16 jaar? Redelijk fout.
Nu, als ge haar foto'ke bekijkt begrijp ik wel dat em bereid is den bak in te gaan.

Kerstboom




Ben even weggeweest. Nogal ziek geweest. Ik kan de actifed die de apothekers nu zelf moeten maken stevig aanraden. Dat spul is pure drugs :)

Anyway, Kristin heeft me gisterenavond gevraagd wanneer we een kerstboom gingen halen. Ik dacht er dit jaar vanonder te muizen en het zo lang mogelijk uit te stellen tot we ene plastieken konden gaan halen, maar ze wilt weeral een volledige dennenboom in huis halen. En omdat het onze laatste kerst in het appartementje is "moet het iets speciaals zijn." Fuck.